'Bir Kaşık Un' geçmişi yad ediyor

Kadir Has Üniversitesi, Kısa Film Kulübü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kulübü ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri tarafından hazırlanan 'BİR KAŞIK UN' adlı belgesel film, 18 Mayıs Cuma günü saat 18.00'de gösterime sunulacak.

 'Bir Kaşık Un' geçmişi yad ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Film, günümüzde artık unutulmaya yüz tutmuş mübadil yemeklerini tanıtan, bu yemeklerin yapım süreçlerini, malzemeleri ve pişirilme yöntemleri konularını içermektedir.  Programımız Üniversitemizin Radyo ve Televizyon Program Başkanı ve filmin yönetmeni  Öğr. Gör. Zeynep Üstünipek’in yapacağı açılış konuşmasıyla başlayıp, Gala Gecesi tadında devam edecek. Geleneksel  lezzetlerin önemini,  eski sofra kültürünü bizlere yansıtarak damaklarımızda hoş bir tat bırakan, bizleri mutlu kılacağı sinyalleri veren, nostaljik lezzetleri paylaşırken, bizi geçmişe götüren programın akışında, konuklarımıza ikramlarda bulunulacak. Yeme içme kültürünün geleneklerin bir parçası olması vasfıyla hatırlanmasını sağlamak, pişirme yöntemlerinin incelenmesi ve zaman içinde uğradığı değişimin lezzet üzerine etkilerini izleyicilere sunmak amaç edinilmiştir.

Geçen yıl gerçekleşen “Eskilerden Kim Kaldı?” projenin devamı niteliğinde olan film; Türkiye Cumhuriyeti içinde yer alan kültürel mozağiye,  birbirini etkileyen iki toplumun ortak yeme, içme ve yaşama alışkanlıklarını belgelemektedir. Gala gösterimi, Kadir Has Üniversitesi Selimpaşa Kampusü Prof.Dr. Erol Üçdal Konferans Salonunda gerçekleşecektir.