Köylerde Yaşayan Kadınlar ve Çocuklar Tiyatro İle Buluştu

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçe merkezine uzak mesafedeki köylerde yaşayan kadın ve çocukları tiyatro ile buluşturdu. İlk kez tiyatro izleyen çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Köylerde Yaşayan Kadınlar ve Çocuklar Tiyatro İle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’un yüzölçümü bakımından ikinci büyük ilçesi özelliği taşıyan Silivri’de tüm köy ve mahalleleri kültür sanat heyecanı sardı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Tiyatro ile tanışmayan kimse kalmayacak” sözleriyle başlattığı çalışmalar kapsamında, merkeze uzak mahallelerde yaşayan Silivrililer tiyatro ile buluşuyor. Dün yapılan etkinlikte Beyciler, Büyükçavuşlu, Danamandıra, Sayalar, Seymen ve Yolçatı mahallesinde yaşayan kadın ve çocuklar, otobüsler ile ilçe merkezinde bulunan Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi’ne getirildi. “Can Erik” adlı tiyatro oyununu izleyen kadınlar ve çocukların mutlu anlarına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da eşlik etti. İpek Tanrıyar, Murat Tavlı, Efsane Geçen, Bahri Çervatoğlu ve Nami Esatgil’in sergilediği oyun mahallelilerin beğenisini topladı.

BAŞKAN YILMAZ: “KADINLARIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sahnelenen tiyatro gösterisinin ardından oyuncuları tebrik etti ve yaptığı konuşmada Silivrili kadınların her zaman yanında olduğunu ifade etti. Desteklerinin artarak devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, “Bu kadar kıymetli bir ekibi, böyle güzel bir oyunu Silivri’de ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Günün stresini üzerimizden aldınız, teşekkür ederim. Seçim kampanyam boyunca, hayatın en büyük yükünü çeken hanımefendilere şunu söylemiştim; ‘Beşikten mezara kadar giden yolda hep bu hayatın yükü sizin omuzlarınızda. Evde doğan ve büyüyen çocuk, okul çağına gelen çocuk, evlenme çağına gelen genç ve işsiz genç, evdeki bir engelli vatandaş veya bakıma muhtaç bir yaşlı varsa tümünün yükü sizin omuzlarınızda. Ben size elimi uzatıyorum, elimi havada bırakmayın, çünkü ben sizin omuzlarınızdaki yükü almaya geliyorum’ dedim. Bu sözümün 5 yıl boyunca arkasında duracağımdan hiç şüpheniz olmasın.” diye konuştu.

“TİYATRO OYNANMAYAN KÖY KALMAYACAK”

Ulaşım imkânı sağlayarak köylerde yaşayan kadınlar ve çocukları ilk kez tiyatro ile buluşturduklarına vurgu yapan Başkan Volkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bugün Silivri’deki köylerimizde mahallelerimizde yaşayan hanımefendiler ile beraberiz. Silivri merkezde bu oyunlar oynanıyor ama onların izleme imkanı gelip gitme zorlukları nedeniyle kısıtlı oluyor. Bugün biz Silivri’nin köylerinin de tiyatro ile buluşması için buradayız. Köy ziyaretlerimizde buna söz vermiştik. İnşallah Kurfallı Mahallesi’nde de bir oyun oynayacağız. O oyunda küçükte olsa ben de bir rol alacağım, sizlerle beraber olacağım dedim. Henüz rol almak kısmet olmadı, ama bunu da yapıp huzurunuzda olacağım. Kültürün sanatın her şeyin en iyisine Silivri’de yaşayan vatandaşlarımın layık olduğunu söyledim. Mutlu çocukların, mutlu gençlerin ve mutlu ailelerin yaşadığı bir marka kenti el ele verirsek beraber yaratabileceğimizi ifade ettim. Bu etkinlikler taşımalı sistem ile yapılmaya devam edecek ama köylerdeki okullarımızın tiyatro salonlarını da hazır hale getirmeyi sürdürüyoruz. Kadıköy mahallemizde bir okulumuzun tiyatro salonunu bağışçı bir arkadaşımız vasıtası ile yaptırdık. Köy okullarındaki tiyatro sahnelerimiz aracılığı ile tiyatro oynanmayan köy kalmayacak. İnşallah bizler gelip oralarda sizlerle beraber olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle özellikle hanımların 5 yıl boyunca yanında olacağıma, çocuklarınızın ellerini bırakmayacağıma söz veriyorum.” Tiyatro oyuncuları sanata önem verdiği için Başkan Yılmaz’a teşekkür ederken, mahalleli kadınlar da Başkan Yılmaz’ın yanına gelerek fotoğraf çektirdi.