Necip Fazıl Ödülleri sahiplerini buldu

Üstad Necip Fazıl'ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla bu sene dördüncüsü düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri'nin kazananları açıklandı.Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Üstad Necip Fazıl'ın manevi ve kültürel mirasını...

Necip Fazıl Ödülleri sahiplerini buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üstad Necip Fazıl’ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla bu sene dördüncüsü düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nin kazananları açıklandı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Üstad Necip Fazıl’ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıya düzenlenen ’Necip Fazıl Ödülleri’ 6 ayrı dalda 7 kişiyle buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Star Gazetesi tarafından düzenlenen ödüllerde bu yıl geçtiğimiz senelerden faklı olarak ’Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü’ olarak adlandırılan yeni bir ödül dalı daha eklendi. Pek çok aday arasından ödül kazanan isimleri belirleyen jüri Eleştirmen-yazar Beşir Ayvazoğlu, şair Osman Konuk, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’tan oluştu.

Modern Türk şiirinde ana akım içinde kalarak ve hem geleneksel hem modern şiir birikimine yaslanarak özgün bir eser ortaya koyması nedeniyle Necip Fazıl Şiir ödülüne Ahmet Murat, hikâyeciliği ve hikâyeler üzerine yaptığı araştırmalardan dolayı Necip Fazıl Hikâye-Roman Ödülüne Necip Tosun, öykü dili denemeleriyle Necip Fazıl İlk Eserler Ödülüne Betül Nurata, hayata ve dünyaya şaşırtıcı aralıklardan bakış gibi nitelikleriyle Necip Fazıl İlk Eserler Ödülüne Emre Ergin, Kültür ve Edebiyat dünyasında geçmişle bugünü buluşturan çalışmalarıyla Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülüne N. Ahmet Özalp, Bosna Hersek ile Türkiye arasında köprü vazifesi gören aydınlardan biri olması dolayısıyla bu yıl ilki verilen Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülüne Cemalettin Latiç, eserleri ve yetiştirdiği öğrencilerle Türk felsefe kültürüne ve düşünce hayatına önemli katkılar sunduğu için Necip Fazıl Saygı ödülüne Teoman Duralı seçildi.