Roman kızı Nazar resimleriyle buluştu

Ressam Emine Toprak Roman Kızın Yüreğine Dokunmak adlı bir sergi düzenledi. Bugün açılışı yapılan sergiye Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Şair İhsan Tevfik ve çok sayıda davetli katıldı.

Roman kızı Nazar resimleriyle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de ilk kez Ressam Emine Toprak tarafından bir sergi, sergiye konu olan minik kızın evinin önünde ve roman mahallesinde gerçekleştirildi. 17.00’da açılan sergi 20.00’a kadar ziyaret edilebildi.

Sergi Silivri’de İBB Arıtma Tesisi yanındaki roman mahallesinde sokak sergisi olarak gerçekleştirildi.

Ressam Emine Toprak yaptığı açıklamada “Resim sergilerim portre çalışmalarından oluşuyor. Modelim Nazar ve bana ilham kaynağı oluyor. Türkiye’nin birçok yerinde sergiledim O’nu. O’nun görmesine bir türlü fırsat yaratamamıştım bu sergilerde. O nedenle kendisini, kendisinin de görebilmesi için sergiyi O’nun kapısının önüne getirdim. Dünya’da belki de bir ilk bu. Yüreğimde bir şeylerin eksik olduğunu hissettiğimden dolayı geldim buraya. Bu sergi ve sergini fikri de bu şekilde oluştu. Çünkü bana ilham kaynağı olan kızın bundan haberi yoktu. Ruhuna inmem gerektiğini düşündüm. Bu nedenle de Roman kızıma özel bir sergi düzenledim” dedi.

Serginin konusu olan Nazar da heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade etti.

 

SHA - Haber Merkezi