Romanlar Federasyon oldular.

Marmara Bölgesi Roman Dernekler Federasyonu açıldı.

Romanlar Federasyon oldular.

Genel Başkanlığını Serdal Özbayraklar, Genel Sekreterliğini ise Sinan Karaca Öztürk'ün yaptığı Roman Dernekleri Federasyonu coşkulu bir törenle açıldı.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Çanakkale'den Tekirdağ'a birçok ilden ve İstanbul'un farklı ilçelerinden Roman Dernekleri başkanlarının yanı sıra CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karaoğlu, CHP Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçe yönetim kurulu üyeleri de açılışta hazır bulundu.

Süleyman Çelebi: "Bağımsız ve örgütlü olun"
Açılışta katılanlara kısa bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi şunları söyledi. "Dışlanmamanın yolu örgütlenmeden geçiyor. Sizler haklarınız için baskı gurubu oluşturmalısınız. Bunu da devletten ve siyasetten bağımsız olarak örgütlü bir toplum olursanız elde edebilirsiniz. AKP iktidarı "Roman Açılımı" yaptı ne oldu? Diğer açılımlar gibi fiyasko oldu. Biz her yurttaşı en küçük bir ayrımcılığa tabi tutmadan eşit birer yurttaş olarak kabul ediyor ve yanınızda oluyoruz. Sizlerden bir ricam var. Sadece kendi sorunlarınız için değil Türkiye'deki tüm sorunlar için sesinizi yükseltin" dedi.

18 Kasım'da büyük buluşma var
Açılışa katılanlara Federasyon merkezini gezdiren ve teşekkür eden Roman Dernekleri Federasyonu başkanı Serdal Özbayraklar 18 Kasım günü Abdi İpekçi spor salonunda 20 bin roman yurttaşın katılacağı şölenin duyurusunu yaptı.