Yıldırım 'İtiraz ediyorum'

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, örgüt toplantısında yönetim kurulu kararı olarak Silivri'de ki belediye başkanlığı ve belediye meclis üyesi aday adaylarından alacakları bağış miktarını açıkladı sinirler gerildi.

Yıldırım 'İtiraz ediyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım kararın usulsüz olduğunu söyleyerek “Ben de belediye başkan aday adayıyım. Ama bu 2000 TL’yi ödemiyorum” dedi. İlçe yönetiminden ise şu ana kadar 5 kişi istifa etti.

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu önceki gün parti binasında düzenlediği Örgüt Toplantısında, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adayı olacak kişiler için toplanacak bağışları açıkladı. İlçe Başkanı Mümin Tuğlu aldıkları yönetim kurulu kararı ile belediye başkanı aday adaylarından 2000, meclis üyesi aday adaylarından ise 1000 TL bağış toplama kararı aldıklarını söyledi. Eski CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım ve bazı parti üyeleri karara tepki gösterdi. Toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Eski belediye Başkanı Selami Değirmenci, Eski belediye başkan yardımcısı Abdullah Yıldırım, Kadın ve Gençlik Kolları, belediye meclis üyeleri ile parti üyeleri katıldı.

Toplantı bağış ücretleri ile açıldı

Toplantıda CHP Genel Merkezi’nden 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olacak kişiler için alınan karar okundu. Parti yöneticisi Cemile Paçalı’nın okuduğu karara göre, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olacak kişiler 5000 TL bağış yapacak. Meclis üyesi aday adayları ise 2000 TL bağış yapmak zorunda. Fakat bu karar gençler ve kadınlar için geçerli değil. Ayrıca ilçelerin nüfus sayısına göre ödenecek bağış miktarı da değişiyor.

CHP Silivri İlçe Yönetimi de bağış toplama kararı aldı

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu konuyla ilgili “Biz de ilçe yönetim kurulu kararı alarak belediye başkan aday adayı olacak arkadaşlarımızdan 2000 TL, meclis üyesi aday adayı olacak arkadaşlarımızdan ise 1000’er TL bağış alma kararı aldık. Biliyorsunuz seçim sürecinde bayrağıydı, afişiydi, ulaşımıydı, basına harcanan masraflar gibi birçok giderlerimiz oluyor. Bu kararımızı genel merkeze de sunduk” dedi.

Yıldırım: “Bu karar usulsüz! Bu parayı vermeyeceğim”

Karara tepki gösteren ilk isim ise Eski CHP İlçe Başkanı ve eski belediye başkan yardımcısı Abdullah Yıldırım oldu. Yıldırım belediye başkanlığı için aday adayı olacağını söyleyerek “Bu parayı ödemeyeceğimi buradan söylemek istiyorum. Çünkü bu uygulama usulsüzdür. Böyle bir zorunluluk yoktur. İlçenin aldığı kararı da genel merkeze iletmeyi düşünüyorum.” dedi. Yine Ünal Doğrul da karara itiraz ederek bu rakamların yüksek olduğunu söyledi.

Tuğlu: “Kimseden zorla para istemiyoruz”

Yıldırım’ın tepkisine karşılık CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “ Demin de belirttiğim gibi partimizin seçim döneminde belirli giderleri olacak. Ayrıca ille de bu parayı vereceksiniz diye bir zorunluluk yok. Ayrıca elden para toplama gibi bir şey de yok. Herkesin kendi takdiri. Bütün bağışlar resmi. Bizim de miktarını belirttiğimiz bağışların tümü partimizin hesabına yatırılacak. Siz ilçe yönetiminin aldığı kararı usulsüz görüyorsanız karar sizin. Bizler de bunu genel merkezle paylaşacağız” dedi.

Doğrul, geçen dönemi hatırlattı

Ünal Doğrul “ Geçtiğimiz 2009 seçimlerinde de ilçe yönetiminden bazı arkadaşlarımız istifa etmişti. Bazıları da yine bu dönem ki gibi belediye meclis üyeliği için aday adayı olmuştu. Hatta bir arkadaşımız hala bugün belediye meclis üyesi. Fakat o dönem istifa süresi bittiği halde kendisi hala ilçe sekreteri olarak başvuruları kabul edip imzalıyordu. Yönetimde sıkıntı vardı. Yine bu dönemde aynı şeyleri yaşayacak mıyız? Bizden istifalar saklanmasın” dedi.

5 istifa var

Buna karşılık CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ise “Bunu o dönem ki ilçe başkanına sorun. Bizden şu ana kadar yedek yönetim kurulu üyeliğinden Ali Tonta arkadaşımız istifa etti. Yönetim kurulumuzdan ise Şerif Sezen, Hüseyin Şahin, Mehmet Delikaya, Alican Aksu arkadaşlarımız istifa etti. Şu anda sıkıntımız yok ve giden arkadaşlarımızın yerine yedek üyelerimizden arkadaşlarımız geliyor.” dedi.

2014 yerel yönetimler seçimlerinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aday adayı olacak kişilerin başvuruları 8-31 Temmuz tarihleri arasında ilçelerdeki ilçe başkanlıklarına yapılacak. Direk genel merkeze ise başvuru yapılamayacak.  Gerçek/Müge Cesur