Diyabet hastalarına müjde!

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), kanındaki glikoz oranını ölçmek için parmağını sürekli delmek zorunda olan diyabet hastalarına rahat bir nefes aldırdı. Kuruluş, Abbott Şeker Hastalığı Bakım Ürünleri'nin FreeStyle Libre Flash Glucose Monitoring System adlı glikoz izleme sistemine onay verdiğini duyurdu.

Diyabet hastalarına müjde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 yaşın üzerindeki yetişkinlerin kullanabileceği sistem, bir mobil okuyucunun derinin altına yerleştirilen küçük bir algılayıcıdan kandaki glikoz seviyesini sürekli ölçüp izlemesini sağlıyor. FDA web sitesinde yapılan açıklamaya göre, yeni cihaz 12 saatlik bir çalıştırma süresinden sonra 10 güne kadar giyilebiliyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan FDA Yeni Ürün Değerlendirmesi Direktörü Donald St. Pierre, “Diyabet gibi kronik şartlarda yaşayan insanların bakımını kolaylaştıran ve yönetilebilir hale getiren yeni teknolojilerle her zaman ilgileniyoruz. Bu sistem, diyabetli kişileri parmaklarını sürekli delmekten kurtaracak” dedi.

Dünyada ve ülkemizde diyabetli sayısı hızla artıyor

Diyabet, henüz kesin tedavisi bulunamadığı için çağımızın en önemli sağlık sorunlarından birisi olmaya devam ediyor. Dünyada yaklaşık 415 milyon olan diyabetli insan sayısının 2035’te 592 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Ülkemiz de diyabetli sayısının en hızlı arttığı ülkelerin başında geliyor. Şu anda 7 milyon olan diyabetli sayısının 2035’te yaklaşık 12 milyona ulaşacağı öngörülüyor.

medikalakademi.com.tr