Evde aşama aşama ekmek nasıl yapılır?

Tamamen doğal, sağlıklı ve güvenilir gıdaları tüketmenin bir hayli önem teşkil etmeye başladığı şu dönemlerde evde hijyenik ekmek yapımı.

Evde aşama aşama ekmek nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk mutfak kültürünün olmazsa olmaz bir parçası olarak günün neredeyse her öğünü çeşitli yiyeceklerin yanında tarifi mümkün olmayan bir keyifle tüketilen ekmeği evde pratik bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün. Mutfağınızın dört bir tarafını ekmek kokularının sarıp sarmalasını isteyenlerin yararlanabileceği en güzel seçenek olan ve iştah kabartan tatların başını çeken evde özel ekmek nasıl yapılır? Büyük yahut küçük fark etmeksizin hemen herkesin elinin ilk gittiği kilit lezzet olarak nitelendirilen ekmeği buram buram kokusu ve damaklarda uzun süre etkisini bırakan tadını evde yüzde yüz hijyenik şartlar.

Tüm bunların yanı sıra evde çok kolay ve hızlı bir biçimde hazırlama imkânı sayesinde fırsatını bulduğunuz her anda hiç düşünmeden yapıp dışarıda satılan ekmeklerin sağlık açısından oluşturabileceği risklerden de korunabileceksiniz. İşte, ağızda lokum gibi dağılan yumuşacık bir kıvam elde edeceğiniz doğal, sağlıklı ve güvenilir evde kolay ekmek yapımı tarifi...

 EVDE KOLAY EKMEK YAPIMI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİN LİSTESİ!

*Yarım paket un
*2 su bardağı su
*2 çay kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 tutam şeker

SAĞLIKLI, HİJYENİK VE GÜVENİLİR EVDE EKMEK NASIL YAPILIR;

Evde ekmek yapımı için tarif listesinde yer alan bütün kuru malzemeleri karıştırma kabına almakla işe başlayın. Ardından, suyun içerisine mayayı ilave edip eriyinceye dek karıştıralım.

Sonrasında suyu yavaş yavaş una ekleyip güzelce karıştırmaya devam edin ve 10 dk. Beklemeye alın.

Dinlendirilen hamuru 10 dk. Boyunca yoğurmanız gerekir. Ekmek hamuru pürüzsüz kıvama ulaşınca, hamurun olduğu kabın üzerini iyice örtüp 3 saat mayalanmaya bırakın.

3 saat sonrasında tezgâhı unlayıp hamuru alın eşit iki parçaya bölüp yarım saat daha dinlendirin.

Dinlenmiş ekmek hamurlara şekil vererek yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine ekmek hamurunu koyup, önceden ısıttığınız 225 derecede ekmeklerinizi pişirebilirsiniz.