'Güzel ve Estetik bir yüz'

Güzel ve estetik bir yüz görünümü için bazı oranlar önemlidir. Yüzümüzde, dolgun alanlarla çökük alanların kombine ve orantılı olması daha güzel görünmemizi sağlar. Silivri Kolan Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ercan Demirbağ açıklamalarda bulundu.

'Güzel ve Estetik bir yüz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günümüz güzellik ve estetik algısında yuvarlak hatların yerine keskin ve ters üçgen biçimindeki yüzler daha güzel ve çekici görünmektedir. Dolgun yanaklar, bebeklik ve çocukluk dönemlerinde sevimli görünürken, ergenlik sonrası dönemde çekici olmaktan uzaktır. Yüzde, yuvarlak ve dolgun hatlar yerini keskin ve kenarları belirgin hatlara bırakmıştır.

Yüzümüzde, kilomuzdan bağımsız olarak dolgun bir görünüm olabilir. Bu dolgun görünümü sağlayan ‘bichat’ dediğimiz , yüzün derin kısımlarında ağız köşesinden elmacık kemiğine uzanan yağ dokusudur. Bichat, kişinin kilosundan bağımsız olarak yüze şeklini veren, yanakların dolgun gözükmesini sağlayan yağ dokusudur. Yanak dolgunluğunun azaltılarak, elmacık kemiğinin belirginleşmesi için  bişektomi ameliyatı yapılabilir. Son zamanlarda Hollywood yanağı olarak adlandırılan işlem aslında bişektomi dediğimiz, plastik ve estetik cerrahlar tarafından yapılan cerrahi bir müdahaledir. Bişektomi, yanaktaki bukkal yağ dokusunun yani bichat yağ dokusunun çıkarılmasıdır. Bu ameliyat için uygun hastalar, dolgun yanak yuvarlaklığı içinde belirsizleşen yüz hatlarına sahip olan kişilerdir.

Bişektomi, lokal veya sedasyon anestezi altında, aynı gün taburculuğun olduğu, yaklaşık otuz dakikalık bir cerrahi işlemdir. Ağız içinden, ufak bir kesi ile yapılmaktadır. Yanak dış yüzeyinde herhangi bir kesi izi olmamaktadır. Cerrahi sonrası elmacık kemikleri belirginleşir, orantılı ve üçgen bir yüz oluşması sağlanır. İşlemin son halini alması, kişinin iyileşmesine bağlı olmakla birlikte 1-3 ay arasında değişmektedir. Bişektomi ile alınan yağ dokusu tekrar oluşmadığı için kalıcılığı olan bir ameliyattır.