Yüzde yüz tıkalı damarı açtı

Silivri'de servis şoförlüğü yapan Yüksel Esen (55) şah damarı tıkanınca felç geçirdi. Prof. Dr. Yusuf Kalko, hem yüzde 100 tıkalı şah damarını, hem de beynin içinde tıkanmış ana damarı tamamen açtı

Yüzde yüz tıkalı damarı açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de servis şoförlüğü yapan Yüksel Esen (55) geçtiğimiz günlerde şah damarı tıkanınca felç geçirdi. Esen, yoğun bakımda komaya girdi. Küçük kızının internetten okuduğu bir haber babasının kaderini değiştirdi. Hemen haberde adı geçen Prof. Dr. Yusuf Kalko ile irtibata geçildi. Ambulansla Silivri'den İstanbul'a getirilen hasta acilen ameliyata alındı.

DOKTOR İÇİN DE MUCİZE

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Yusuf Kalko'nun lokal anestezi ile şah damarından ameliyat ettiği Yüksel Esen'in bilinci ameliyat sırasında açıldı. Esen'in durumu için 'mucize' ifadesini kullanan Prof. Dr. Kalko, "Meslek hayatımda buna benzer çok ameliyat yaptım. Binlerce şah damarı açtım. Ancak hem yüzde 100 tıkalı şah damarı, hem de beynin içinde tıkanmış ana damarı tamamen açmak benim için de bir ilk oldu" diye konuştu. Yüksel Esen'in eşi Sevim Esen, "Sol şah damarının yüzde 100 tıkandığını, sağ şah damarının da yüzde 30 tıkandığını ama asıl önemlisi beyinde ciddi bir hasar olduğunu öğrendik. Yüzde 35 riski olduğu, zor bir ameliyat olacağı söylendi. Çocuklarla düşündük ve çok da seçeneğimiz olmadığına karar verdik. Ya terk edecektik onu kaderine ya da düşük de olsa bir ihtimal vardı ve belki bir mucize gerçekleşebilir diye düşündük. İyi ki ikinci seçeneğe karar vermişiz. Ameliyattan iki gün sonra çorbasını içti" dedi.

SABAH