Ankara'da Avukat Nasıl Bulunur?

Avukat ile ortak iş yapanlar, belli bir süre sonra, hangi avukatın hangi sorunları ve ne kadar ücretlendirmek istediğini tahmin etmeye başlar.

Ankara'da Avukat Nasıl Bulunur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elbette, öncelikle bir avukat seçerken göz önünde bulundurulması gereken hususları bilmemiz gerekir. Her türlü meslekte olduğu gibi, avukatlık mesleğinde de iyi iş çıkaranlar olabilir. İyi avukatlar nasıl bulunur?

Arkadaş Aracılığı İle ​​İyi Bir Avukat Bulmak

Daha önce benzer bir konuda dava açmış olan bir akrabanın veya tanıdıkların tavsiyesi üzerine bir avukat bulabilirsiniz. Bir avukatın kimliği ve güvenilirliği hakkında referans kişilere ulaşabilirsiniz. Ancak, davayı daha önce bu avukata yönlendiren birinden bilgi almak daha uygun olacaktır. Bu bilgilerin doğruluğunu mümkün olduğu kadar çok kişiyle görüşerek onaylayabiliriz.

Bu noktada Ankara avukattercihlerinde çevresi geniş olan kişilere danışabilirsiniz.

Müşterilerin değerlendirme kriterleri bir dava kazanma ya da kazanamama noktası olduğundan, bir avukatın ne kadar iyi ya da kötü olduğunu davaya göre değerlendirmek her zaman doğru değildir. Örneğin, davasını kazanmış olabilir, ama belki de normalden çok daha uzun sürede kazanmıştır ve müvekkili çok fazla acı çekmiştir. Veya daha az tazminat kazanmışlardır. Kazanması imkansız olması durumunda, müşterisini büyük kayıplardan kurtarmış olabilir.

Tabeladan Bir Avukat Bulmak

Böyle bir araştırma, işi şansa bırakmak demektir. Diğer yöntemler için, kişisel görüşme olmadan bir fikir edinmek yetersiz kalacaktır. Bu yöntemi tek başına kullanmanızı önermiyoruz. Bazı müşteriler adliyenin yakınındaki bir avukatın iyi bir ilişkiye sahip olabileceğini düşünebilir. Bu düşünceye tam olarak katılamayız.

Adliyeyle ilişki sık ve adliyede çok fazla çalışma yapsalar bile adliyede bulunamayabilecek avukatlar da olabilir. Özellikle büyük şehirlerde birçok adliye aynı binada toplanır. Bu büyük mahkeme binalarının çevresinde çok sayıda avukatlık bürosu olacak demektir. Samimiyet nedeni ile hepsinin iyi şartlarda olabileceğini düşünmek yanlış olur.

Reklamlarla İyi Bir Avukat Bulmak

Ülkemizin mevzuatına göre avukatların reklam vermesi yasaktır. Dolayısıyla iyi bir avukat bulmak için reklamdan seçim yapmak neredeyse imkansızdır. Yurtdışında böyle bir yasak yoktur. Yabancı avukatlar kendilerini tanıtabilir, uzmanlık alanlarını gösterebilir ve davalarına örnekler verebilir, ayrıca yazılı ve görsel reklamlar yapabilir, iş sistemleri, çalışan sayısı ve ofis sayısı hakkında bilgi verebilirler. Bu şekilde yayın yapmak bir vatandaşın iyi bir avukat bulması için önemli bir faktördür ama yanıltıcı olabilir. Seçim yaparken en iyi ankara avukatı seçeneklerinde gerçekçiliği atlamamalısınız.