Çocuklu bir tekne tatiline çıkanlar için önerilerimiz

Yılın yorgunluğunu atacağınız tekne tatiline ailecek çıkma kararı aldınız ve çocuklarınızın güvenliği ile ilgili sorularınız mı var? Bu yazımızda çocuklu bir tekne tatili ne çıkanlar için önerilerimiz olacak.

Çocuklu bir tekne tatiline çıkanlar için önerilerimiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılın yorgunluğunu atacağınız tekne tatiline ailecek çıkma kararı aldınız ve çocuklarınızın güvenliği ile ilgili sorularınız mı var? Bu yazımızda çocuklu bir tekne tatili ne çıkanlar için önerilerimiz olacak.

Tekne alanında çocuklarınızın güvenliğinden endişe ediyor olmanız çok normal. Kısıtlı alan sebebi ile oluşabilecek minik kazalardan çocuklarınızı birkaç önlem alarak koruyabilirsiniz. İlk kez tekne tatiline çıkacaksanız öncelikle çocuklarınıza alan darlığından söz edebilirsiniz. Tekne tatiliniz süresince sizin ve çocuklarınızın güvenliği için birçok önlem alınır. Gerekli sayıda can yeleği ve can simidi bulunur. Size sadece çok tedirgin olmadan, çocuklarınızı çok fazla yalnız bırakmadan, teknenin elektrikli ekipmanlarına ulaşmalarını engelleyecek şekilde kontrol etmek kalacaktır.

Teknelerde genellikle yemek yapma ve temizlik işleri ile ilgilenen personel olduğu için bu detaylarla uğraşmazsınız. Temizlik ve yemek yapma düşünceleri ortadan kalktığı için hem kendinize hem de çocuklarınıza bolca vakit ayırabilirsiniz.

Çocuklarınızın teknede kaymaması ve olası kazalara sebebiyet vermemek için altı kaymayan terlikler veya deniz ayakkabıları giydirmelisiniz. Çıplak ayakla gezmemelerine özen göstermelisiniz. Tekneye gelirken kocaman tekerlekli bavullar hazırlamanıza gerek yoktur. Bavullar, kabinler içerisinde hareket alanınızı kısıtlayacaktır. Katlanabilir veya orta boylarda bir bavul hazırlarken hem çocuğunuz hem de kendiniz için şunları alabilirsiniz. Yedek tişört, şort, mayo ve geceleri havanın soğuk olma ihtimaline karşı kalın bir sweatshirt, güneşten koruyacak şapkalar, güneş gözlüklerini öncelikli olarak almalısınız. Tekne de sizi ısıtacak pikeler bulunur ama kendi kişisel önleminizi almakta her zaman fayda vardır. Bavulunuza güneşten koruyucu kremlerinizi ve varsa düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınızı koymayı unutmamalısınız.

Gereken tüm ihtiyaçları hazırlayıp tatilinize başladıktan sonra çocuklarınızla birlikte yapacağınız aktivitelerden söz etmek isteriz. Doğa ve denizle iç içe oldukları için öncelikle çocuklarınız, sonrasında siz çok mutlu olacaksınız. Şehrin kalabalık sokaklarında eğlenemedikleri kadar demir atılan koyda doyasıya eğleneceklerdir. Birlikte bol bol yüzüp, su sporları ekipmanları ile çocuklarınıza yeni sporlar öğretebilirsiniz. Teknede bulunan olta takımıyla birlikte balık tutabilirsiniz. Bu tarz aktiviteler çocuklarınızın tüm enerjilerini atmasını ve akşamları rahat bir uykuya dalmalarını sağlayacaktır.

Tekne tatiliniz boyunca internetten, tabletlerden, bilgisayar oyunlarından uzak kalan çocuklarınız doğayı keşfettikçe mutlu olacaktır. Siz de çocuklarınıza zaman ayırmanın ve bu güzel iletişimin keyfini çıkarıp aynı zamanda dinleneceğiniz bir tatil yapmış olacaksınız. Daha detaylı bilgi veya rezervasyon için www.jonathonyachting.com adresinden bilgi alabilirsiniz.