Has Güzellik İle Sağlık, Güzellik ve Estetik -2

Sağlık, Estetik ve Güzellik Kavramlarının bir arada toplandığı Has Güzellik' te yıllardan beri diplomalı, uzmanlık ve deneyim sahibi uzmanların verdiği hizmetlerin biri Lazer Diode Ütüleme, İğneli Epilasyon ve IPL sistemidir.

Has Güzellik İle Sağlık, Güzellik ve Estetik -2
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık, Estetik ve Güzellik Kavramlarının bir arada toplandığı Has Güzellik’ te yıllardan beri diplomalı, uzmanlık ve deneyim sahibi uzmanların verdiği hizmetlerin biri Lazer Diode Ütüleme, İğneli Epilasyon ve IPL sistemidir. 

Günümüzde milyonlarca insan yüzlerindeki ve vücudunun çeşitli bölgelerindeki tüylerden şikâyet etmektedir. Özellikle 18–25 yaşları arasındaki kadınların %15’inde yoğun tüylenme görülür. Bunun yanında vücudundaki tüylerden şikâyet eden erkeklerin sayısı da her geçen gün artmaktadır. 

Epilasyon çok yönlü, tıbbi ve ciddi bir uzmanlık alanıdır. Bu alandaki hızlı gelişmeler sürekli araştırmayı ve öğrenmeyi gerektirmektedir. Epilasyon uzmanı kıl anatomisi ve epilasyon yöntemlerini çok iyi bilmelidir. Kalıcı epilasyon basit bir işlem gibi görülse de bilgi, deneyim ve teknik donanım gerektirir. Epilasyon alanında uzman olmayan kişilerce, ticari amaçlarla yapılan uygulamalar sonucunda, kıllar yok edilemediği gibi ciltte, belirgin iz ve lekeler oluşmaktadır.

Lazer Epilasyon; makas, traş makinası, köpüklü traş, tüy dökücü krem, ağda, cımbız ve diğer epilasyon yöntemlerine göre çok daha avantajlı ve kalıcı bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. 

İnsanlar arasında, kılların rengi, yapısı, çapı ve dağılımı farklılıklar gösterir. Bu özelliklerin bir kısmında ırk ve yaş belirleyici roldedir. Kıllar işlevlerine ve bulundukları bölgeye göre de değişik çap, şekil, renk ve kıvrılma özelliği gösterir. Kalıcı epilasyon büyüme evresindeki kıllarda çok etkili olur. Gerileme ve dinlenme evresindeki kılların kıl kılıfı yok olmaz. Bu nedenle epilasyon uygulama aralıklarının çok iyi ayarlanması gerekir. 

Genel olarak, yüzdeki tüylerin % 75’i büyüme evresinde, % 25’i dinlenme evresindedir. Bundan da anlaşılacağı gibi, yüz tüylerinin epilasyonu için daha geniş bir zaman seçeneği bulunur. Vücut tüylerinde ise durum tersidir; % 25 büyüme, % 75 dinlenme döneminde olurlar. Büyüme evre süresi vücutta bölgeden bölgeye değiştiği gibi, kişiden kişiye de değişir. Bu nedenle epilasyon uygulama aralıklarının kişiye özel ayarlanması gerekir. Aksi takdirde yapılacak işlemler zaman kaybından ve müşterinin oyalanmasından başka sonuç vermez. 

En ilkel toplumlardan en gelişmiş toplumların hepsinde dış görüntü büyük önem taşır. Bazı toplumlarda çirkin kabul edilen görüntüler bazılarında güzel kabul edilebilir. Gelişmiş toplumların pek çoğunda ise kadın vücudundaki erkek tipi tüyler çirkin kabul edilir. Kadınlar bu istenmeyen tüylerden kurtulmak için çok değişik yöntemler ararlar. Kıllanma her yaştaki kadında rastlanabilen görsel bir sorun olarak düşünülse de ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir. Kıllanmanın tedavisinde epilasyon önemli yer tutar. Ancak anormal kıllanma durumlarında kıllanma nedenleri araştırılmalıdır. Kıllanmanın nedeni tıbbi bir sorundan kaynaklanıyor ise öncelikle bu sorun tedavi edilmelidir, aksi takdirde yapılan epilasyon tedavisi başarısız olur. Kılların büyümesinde kalıtımsal (genetik), hormonal ve metabolik etkenler rol oynar. 

Uygulama hem kıl yapısına ve hem de cilt rengine göre yapılmalıdır. Cilt Renk Skalası uygulamanın tam sonuç vermesini sağlar.

Son yıllarda erkeklerin de bakımına önem vermesiyle birlikte, çeşitli uygulamalar için güzellik ve bakım merkezlerine giden erkeklerin sayısında büyük bir artış olduğu gözlenmektedir. Erkeklerin bakımlarında en fazla ilgi gösterdikleri konuların başında ise, istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri geliyor. Özellikle sakal üstü, kaş arası, ense, boyun, ellerdeki tüyler ve batıklar, omuz, sırt ve göğüs bölgelerindeki kıllardan şikâyetçi olan erkekler, lazer epilasyon yöntemi ile istenmeyen tüyler ve batıkların tedavisine büyük ilgi gösteriyorlar.

Hatta erkek hastaların, kıl köklerinin kalın olması nedeniyle lazer epilasyon konusunda daha şanslı olduğu söylenebilir. Kıl kökleri daha kalın olduğundan lazer ışınının enerjisinden daha fazla etkilenmekte ve buna bağlı olarak erkek hastaların tedaviye daha hızlı cevap verdiği söylenebilir. 

Has Güzellik Merkezinde hem baylara hem de bayanlara epilasyon hizmeti verilmektedir. Diode ütüleme yöntemiyle erkeklerde daha hızlı ve kesin çözüm alınmaktadır.