Malatya'da Gezilecek Yerler

Birçok tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Malatya Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alır. Kayısısı dünya genelinde meşhur olan Malatya genel olarak dağlık bir ildir. Kayısı üretiminin %80'i Malatya Ovasında bulunan kayısı bahçelerinde yetiştirilmektedir.

Malatya'da Gezilecek Yerler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’da Gezilecek Yerler

Birçok tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Malatya Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alır. Kayısısı dünya genelinde meşhur olan Malatya genel olarak dağlık bir ildir. Kayısı üretiminin %80’i Malatya Ovasında bulunan kayısı bahçelerinde yetiştirilmektedir.

Dağların muhteşem görüntüsü Malatya’ya ayrı bir güzellik katmaktadır. Tarifi güzellikleri ve dikkat çeken doğasıyla Malatya ili birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Malatya'da en çok dikkat çeken ve Malatya gezinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler vardır.

Günpınar Şelalesi

Günpınar Şelalesi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunmaktadır. Şelâlenin görüntüsü çevresini saran ağaçlarla daha da güzelleşmektedir. Şelâle Günpınar Çayından oluşur ve Darende ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken bir güzelliktir.

Tohma Kanyonu

Darendere ilçesinde yer alan Tohma Kanyonu özellikle sonbahar aylarında doğanın oluşturduğu özel renkleriyle muhteşem bir görüntü meydana getirmektedir. Kanyonun sonunda Somuncu Baba Camiini ziyaret edebilir ve caminin bahçesindeki süs havuzunu ve balıkları inceleyerek çok renkli bir gün geçirebilirsiniz. Ayrıca Tohma kanyonunda rafting yaparak macera dolu dakikalar da yaşayabilirsiniz.

Orduzu Pınarbaşı

Malatya’nın merkezinde yer alan Orduzu Pınarbaşı mesire alanıdır. Bahcebaşı semtinde yer almaktadır ve merkeze 5 km mesafededir. Göl kenarında, cam ağaçları arasında piknik yapmak ve serinlemek isterseniz Orduzu Pınarbaşı mesire alanını ziyaret ederek huzurlu ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Levent Vadisi

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yer alan bu vadide, kaya oluşumları, mağaraları, çukurları ve uçurumlarıyla 65 milyon yıllık bir tarihî bünyesinde taşımaktadır.  Tüm vadiyi izleme imkanı sunan seyir tepesi ile bütün bu güzellikleri incelemeniz mümkündür. Dik bir kayaya kurulan bu teras tamamen camdan inşa edilmiştir.

Karakaya Barajı

Karakaya Baraj Gölü çevresinde birçok turistik bölge bulunmaktadır. Türkiye’nin en uzun demiryolu köprüsü bu barak üzerinden geçmektedir. Baraj Gölü yakınlarında konaklayabileceğiniz bir çok otel bulunmaktadır.

Arslantepe Höyüğü

Malatya Ovasında yer alan Arslantepe Höyüğü şehir merkezine 5 km uzaklıktadır. Hitit tarihini yansıtan höyüğü ziyaret ederek bir açık hava müzesi gezisi yapabilirsiniz.

Malatya Alışveriş Merkezi

Malatya Alış Veriş merkezine uğrayarak alış veriş yapabilir ve çocuklarınızın keyifli vakit geçirmesini sağlayacak oyun alanlarını da gezebilirsiniz.

Yeşilyurt

Yeşilyurt ilçesinde yer alan Gündüzbey mesire alanı serin bir havada ve yeşillikler arasında zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

İlçedeki Abdullah Ağa Konağı da yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Bizans ve Roma dönemine ait olan Kaletepe Höyüğü de ilçedeki tarihi yerlerdendir.

Başkonaklar

Sinema caddesi üzerinde yer alan 5 adet konak geleneksel Malatya konaklarının özelliklerini taşıyan yapılardır. Konaklar Malatya evi ve etnografik eser olarak ziyaretçilere açılmaktadır.

Nemrut Dağı

Dünyanın sekizinci harikası olan Nemrut Dağı piramitleri, on metreye ulaşan heykelleri,  büyüleyici uzunluktaki kitabeleri ile UNESCO dünya kültür mirasıdır. Sizler de Malatya gezinizde Nemrut Dağı’nı ziyaret ederek bu ayrıcalıklı mekânı görme imkânını kaçırmamalısınız.

Yusuf Paşa Bedesteni

Darende ilçesinde yer almaktadır. Osmanlı kapalı çarşı mimarisini devam ettiren bedestenin dikdörtgen şeklinde bir yapısı vardır. Kesme taş ve molozlardan inşa edilmiştir.

Malatya Atatürk Evi

Atatürk’ün Malatya ziyareti sırasında kullandığı iki oda 1981 yılında Atatürk Evi olarak düzenlenmiştir. Atatürk’ün ziyaretinde kullandığı masa, işlemeli sehpa ve sandalye bu evde bulunmaktadır.

Malatya Kalesi

Battalgazi ilçesinde yer alan Malatya Kalesi merkeze 10 km uzaklıktadır.

Abdurrahman-i Erzincani Camii

Darende ilçesinde yer alan cami, modern cami mimari örneklerinden biri olduğu için yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Tamamı kesme yaştan yapılan bu cami, Darende gezinizde ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır. Malatya haberleri ve gezilebilecek yerler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Malatya Haber sayfamızın linkini tıklayarak bilgi alabilirsiniz. https://malatyahaberleri.net/ adresimizi ziyaret ederek Malatya hakkında her türlü ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.