Sanatın Silivri'deki adresi 'Özak Sanat'

Özak Sanat, faaliyete başladığı günden bu yana Müzik, Dans eğitimi ve enstrüman satışı olarak Silivri'deki sektörlerindeki açığı kapattı.

Sanatın Silivri'deki adresi 'Özak Sanat'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Eylül ayında resmi olarak Ozan Akyüz ve Mustafa Özel tarafından faaliyetine başlayan Özak Sanat’ta müzik, dans eğitimi ve enstrüman satışının yanı sıra Konservatuara hazırlık, güzel sanatlar liselerine hazırlık dersler, gitar, keman, piyano, bağlama, klarnet, şan, yan flüt, elektro gitar, bas gitar ve bateri dersleri verilmekte

Sanata duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla faaliyete başladıklarını belirten Özak Sanat’ın ortakları Ozan Akyüz ve Mustafa Özel “Yıllardır müziğin ve dansın içindeyiz. Özak Sanat’ta enstrüman satışının yanı sıra müzik, dans eğitimi ve enstrüman satışının yanı sıra Konservatuara hazırlık, güzel sanatlar liselerine hazırlık dersler, gitar, keman, piyano, bağlama, klarnet, şan, yan flüt, elektro gitar, bas gitar ve bateri dersleri vermekteyiz. Ebru derslerimize de başladık. Dans branşlarımızdan “zumba” şuanda çok talep görüyor. Eğlenceli spor anlayışını benimseyen ' zumba ' çok keyifli bir şekilde vücut sıklaşmasını ve yağ yakımını sağlıyor. Silivricin sevilen öğretmenlerinden Sibel Özdemir Akkay eşliğinde dans derslerimizi yapıyoruz. Bunun dışında çocuk bale derslerimiz 3,5 - 6 yaş, 7-10 yaş aralığında devam ediyor. Ritmik Senkronize Jimnastik branşında da hizmet vermekteyiz.75 m2 lik ferah hijyenik dans salonumuzda gerekli tüm ekipman mevcut. Özak Sanat stüdyosunda '' Silivri’ye Canım Kurban '' belgeselinin müzik kayıtları da yapıldı. Home Stüdyo şeklinde dizayn ettiğimiz stüdyomuzda çeşitli müzik tarzlarının kayıtları, aranje ve mix masteringleri yapılmakta. Seçim müzikleri, beste kayıtları, reklam jingleları gibi çok çeşitli hizmetlerde bulunabiliyoruz. Tüm Organizasyonlarda çeşitli müzik grupları sunabiliyoruz.”dedi.

Ozan Akyüz kimdir?

26.12.1987 tarihinde Kayseri’nin Tomarza ilçesinde doğdum. İlköğretim eğitimimi Silivri Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulunda tamamladım. Ailemin müzik ile ilgili olması sebebiyle müzik yeteneğimin olduğu tespit edildi. Bu sayede Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü yetenek sınavını kazanıp eğitimime devam ettim. Güzel Sanatlar Lisesinde doğuştan gelen müzik yeteneğimi öğretmenlerimin önderliğinde teorik olarak geliştirdim. Dört yıllık lise eğitimimde branş olarak Keman bölümünü tercih ettim. Fakat bunun yanında zorunlu eğitim olarak sunulan piyano bölümünü ve seçmeli olarak sunulan gitar bölümünü de seçtim. Çeşitli konserlerde ve özel hazırlanmış etkinliklerde başarılı olarak görev aldım ve Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden iyi bir derece ile mezun oldum.

Dört yıllık lise eğitimim bittikten sonra Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nin yetenek sınavlarına girerek saydığım dört üniversiteyi de iyi bir derece ile kazandım. Ailemin İstanbul’da yaşaması sebebi ve verilen eğitimin en iyi olduğu üniversite olmasından dolayı Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği bölümünü tercih ettim. Doç.Dr. Mustafa Uslu ve Dr.Gökçe Dündar gibi seçkin hocalarla keman eğitimime, Prof.Dr. Yücel Elmas ve Yard.Doç.Dr Bülent Halvaşi ile Koro eğitimime,ünlü devlet sanatçımız Doç.Dr.Mehveş Emeç ile piyano eğitimime ve Prof.Dr.Yıldız Elmas ve Dr.Melih Güzel ile gitar eğitimime devam ettim.Alanlarında her biri muhteşem bir tecrübeye sahip oldukları için bizleri ince eleyip sık dokuyarak herkesin sahip olmayacağı bilgilerini en güzel şekilde bizlere aktardılar.Bu vesile ile üniversite yaşamımda çeşitli konserlerde,etkinliklerde ve başka şehirlerde üniversitemizi her anlamda temsil etme şansı yakaladım ve bunu en güzel şekilde yerine getirdim.Ekonomik anlamda aileme bağımsız bir birey olmak için üniversite yıllarında mesleğimi icra etmeye başladım.Gerek müzisyenlik gerekse öğretmenlik olarak ciddi adımlar attım.

 Üniversite’nin son yılında ise Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçılığı sınavını korist olarak kazandım fakat devletin alt yapı eksiklikleri sebebi ile kadro alımı yapılmadı ve çalışmalardan ayrıldım. Şuanda Silivri Belediyesi Kültür Merkezi bünyesinde Keman öğretmeni olarak görev yapmaktayım ve Özak Sanat Silivri de müzik öğretmenliğine devam ediyorum.

Mustafa Özel kimdir?

24.10.1987 yılında İstanbul Silivri’de doğdum. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladıktan sonra okul hayatıma bir ara vererek çeşitli müzik organizasyonları ve gruplarında çalışmalarıma devam ettim. 11 yaşında gitar çalmayı öğrenmek istememle müzik hayatım başlamış oldu. Bunun yanında 8 yıl kadar halk oyunlarıyla da ilgilenerek çeşitli yarışmalarda dereceler kazandım. 2005 yılı itibariyle Edirne Trakya Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü kazandıktan sonra profesyonel anlamda eğitimciliğe de ilk adımımı atmış oldum 2015 haziran ayı itibariyle mezun olduktan sonra çok değerli dostum çocukluk arkadaşım Ozan Akyüz le bir araya gelerek Özak Sanat ismiyle Silivri’mize her anlamda donanımlı bir sanat merkezi kazandırmak adına bir kuruluşa imza atmış bulundum. Şuanda da müzisyenlik hayatıma devam etmekte ve öğretmenlik kısmını da beraberinde yürütmekteyim. Majör İstanbul Orkestrası isimli orkestrada keyboard ve back vocal olarak çalışmaktayım. Bu organizasyon orkestrasıyla da çalışmalarımız gayet başarılı şekilde ilerlemekte. Silivri’mize de uzun süre hizmet vermekten gurur duymuş ve duyacak olan birisi olarak elimizden geldiğince profesyonel kadromuzla her alanda eğitim ve sanat ihtiyacını karşılamak için çaba göstermekteyiz.