Alex De Souza, gözyaşlarıyla yeşil sahalara veda etti

Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Alex de Souza, aktif futbol yaşantısına son verdi.

Alex De Souza, gözyaşlarıyla yeşil sahalara veda etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2004 yılında Türkiye’ye transferinden, ayrıldığı döneme kadarki performansıyla taraflı tarafsız milyonların gönlünde taht kuran yıldız oyuncu, çıktığı son maçında herkesi ağlattı.

FENERBAHÇE'DE REKORLARIN ADAMI
Fenerbahçe’ye transferinden sonra sarı-lacivertlilerde geçirdiği 9 sezonda, kırdığı rekorlarla kulüp tarihine adını altın harflerle yazdıran Alex, Süper Lig tarihinin de en başarılı futbolcuları arasında gösteriliyor. Fenerbahçe’de kazandığı 3 şampiyonluk, çıktığı 344 resmi maçta attığı 169 gol ve yaptığı unutulmaz asistlerle Türk futbol tarihine damga vuran Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe'nin lig tarihinde en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu. Ülkesinden ayrıldıktan 15 yıl sonra, 2012 yılında Coritiba'ya tekrar geri dönen Alex, burada geçirdiği 2 yılda çıktığı 57 maçta 16 gol attı ve doğduğu şehir Coritiba'da futbol hayatını sonlandırdı.

GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ
Fenerbahçe’nin eski kaptanı Alex, Brezilya Ligi ekiplerinden Coritiba formasıyla çıktığı son maçta Couto Pereira Stadı'nda Bahia ile karşı karşıya geldi. Coritiba’nın 3-2 yendiği maçın 87. dakikasında yerini Keirrison'a bırakan Alex, gözyaşları içinde binlerce taraftarın ayakta alkışlamasıyla yeşil sahalara veda etti. Sahadan çıktığında ailesiyle kucaklaşan Alex, maç sonunda takım arkadaşlarının omuzlarında sahayı turlayarak taraftarları selamladı. Taraftarların ‘Teşekkürler Alex’ pankartlarıyla uğurladığı kaptan, kariyeri boyunca çıktığı bin 29 maçta, 421 gol ve 363 de asist yaptı.
Alex'in bu tarihi gününde tribünlerde yer alan Fenerbahçe bayrakları da dikkatlerden kaçmadı.