Federasyon'dan hakemlere psikolog!

Futbol hakemleri, İsviçreli ünlü spor psikoloğu Dr. Mattia Piffaretti'den destek alacak.

Federasyon'dan hakemlere psikolog!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Futbol hakemleri, İsviçreli ünlü spor psikoloğu Dr. Mattia Piffaretti'den destek alacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Silivri Hakem Kampı için Türkiye'ye gelen Dr. Piffaretti'nin, hakemlere mental hazırlık süreçlerini anlatacağı belirtildi.

Klassis Golf Otel'de yarın başlayıp, 19 Aralık Cumartesi günü sona erecek devre arası öncesi son hakem kampında, İsviçreli spor psikoloğu Dr. Mattia Piffaretti'nin hakemlere mental hazırlık semineri vereceği kaydedilen açıklamada, Dr. Piffaretti'yle ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

''UEFA Elite ve Premier hakemleri için duygusal kontrol ve baskıyla mücadele dersleri veren Dr. Mattia Piffaretti, 1997'den bu yana AC&T Spor Danışmanlık şirketinin başkanı olarak, bireysel potansiyeli psikolojik çalışma ile geliştirmeyi hedefleyen özel eğitimler, konferanslar veriyor ve bilimsel çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda, UEFA Hakem Konvansiyonu'nda mental hazırlık sorumlusu ve Türkiye sorumlusu olarak görev yapan Dr.Piffaretti, TFF Futbol Geliştirme Merkezi davetlisi olarak Hakem Kampı'na katılmak üzere ilk kez Türkiye'ye geliyor.''

Merkez Hakem Kurulu ve Futbol Geliştirme Merkezi Hakem Gelişim Departmanı tarafından her hafta lig maçları öncesinde gerçekleştirilen hakem kamplarında, bundan sonra da dünyaca ünlü çeşitli uzmanlardan destek almaya devam edileceği ifade edildi.