Kalko: 'Silivrispor'umuza sahip çıktık'

Mektebim'in tanıtım toplantısında veliler ile bir araya gelen Kalko, konuşmasının son bölümünde Başkanı olduğu Silivrispor hakkında da konuştu.

Kalko: 'Silivrispor'umuza sahip çıktık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, velileri ile yaptığı toplantıda Mektebim’in yeni yatırımı ve gelecekteki planlarından bahsederken, konuşmasının son bölümünde de başkanı olduğu Silivrispor’dan bahsetti. Silivrispor’da başkanlığı devralma süreci ve önümüzdeki yıl için planlarından bahseden Kalko, Silivrispor için hedefin Süper Lig olduğunu da vurguladı. Kalko’nun açıklamaları şu şekilde:

Kalko: “Silivrispor’umuza sahip çıktık”

“Bizler Silivri’deki eğitim öğretim faaliyetlerimizle yetinmeyerek Silivrispor’umuza destek olduk ve sahip çıktık. Biliyorsunuz takımımız 3. Lig’de… Bölgemizin tek profesyonel takımı. Silivrispor’umuz Mustafa SAral döneminde 3. Lig’e çıkma başarısı gösterdi. Sonra Mustafa Bey 1 sene daha başkanlık yaptı. Akabinde İhsan Bey başkanımız oldu. İhsan Bey döneminde de bir takım çalışmalar yapıldı ancak kulüp işleri biraz sıkıntılı işlerdir. Hem vaktinizi hem de nakdinizi ayırırsınız. Başarısızlık olduğu zaman da sıkıntılar olur. İhsan Atun dönemi de böyle olmuş. Bir dönem başarılı olmuş, bir dönem başarısız olmuş, son dönem çok başarısız gitmiş. Hatta nakdi yönden de çok sıkıntılar, ciddi borçlar ve son iki maçta kümede kalmayı garantilemiş takım. Akabinde bölgede başkan arayışları başlamış. Tabi ki de 3 küsur milyon borcu olan bir takım ve futbolcuların hepsi parasını alamadıkları için gitmiş. Esnaf kan ağlıyor parasını alamamış. SGK ve Vergi Daire’si yöneticilerin hesaplarına alacağı olduğu için haciz koymuş. O dönemde Belediye Başkanı’mız, Kaymakam’ımız kanaat önderleri takıma sahip çıkmam yönünde benden rica ettiler.

“Belediye Başkanı’mızın talebini kıramadım”

Spora ilgim alakam var ve sporu çok önemsiyorum ancak ayıracak çok vaktim yok. Hatta benim önerim başka birisini başkan bulun ben maddi destek sağlayayım. Bu şekilde Silivri’ye olan vefa borcumu ödeyeyim diyeydi. Ama Belediye Başkanı’mız da kulübün itibarının çok kötü olduğunu ve yükselmesi için de itibarlı birinin başkan olmasının önemli olduğunu belirtince talebini kıramadık. Şu anda takımız borçlarının yarıya yakın kısmına getirdi. Ligi 3. bitirdik ve play off’tayız. Silivri’de bayraklar da asılmış. Silivri’de beraber olmak çok önemli. 3 maçımız kaldı. 3 maçımızı da alırsak şampiyon olup 2. Lig’e çıkmış olacağız.

“İster istemez birilerinin ayaklarına basıyorsunuz”

Bu dönemde böyle ateşten bir gömleği giymiş olmamıza rağmen, ciddi maddi ve manevi destek vermiş olmamıza rağmen başta bazı protokol üyeleri olmak üzere bazı kesimler istifamı da istediler. “Kulübü bırak terk et” diyenler de oldu. Çünkü ben sahip çıktım kulübe ve kulüpte işe yaramayan kişileri uzaklaştırdım. Kulübe zarar veren kişileri uzaklaştırdım. Kurumun menfaatlerini öne çıkardım. Fazladan piyasaya verilen senetler buldum, onları aldım savcılığa gidecektim, herkes “Tamam bağışlıyoruz o paraları” falan dendi. Böyle ciddi bir kargaşanın içinden çekip alınca ister istemez birilerinin ayaklarına basıyorsunuz. Böyle olunca da tabi ki de bir takım sıkıntılar oluyor. Finallere kadar bu konuyla ilgili çok yorum yapmıyorum ama sonrasında Silivrispor ile ilgili çok farklı çalışmalara gireceğim. Benim istifamı isteyen arkadaşlara teşekkür ediyorum ama biz takımı Süper Lig’e kadar çıkarma yolundayız. Bunun için de Mektebim ana sponsor olarak destek vermeye devam edecek.

“Real Madrid ile mi görüşelim?”

Sporu sadece haftadan haftaya oynanan bir maç olarak görmüyorum ve önümüzdeki sene alt yapıya da çok önem vereceğim. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile de görüşmeler yaptım. “Ya Galatasaray’ın durumu oryada ne iş çıkar onlardan?” dediler. Real Madrid ile mi görüşelim Silivrispor için? Biz alt yapıda çocuklarımızın spora daha çok önem vermelerini istiyoruz.  Spor da bu arada sadece futbol değil. Basketbol takımı kuracağım Silivri’de. Demir İnşaat Büyükçekmece Spor ile de kardeş takım antlaşması imzalayacağız.

Voleybol takımımızı ikinci lige çıkarıyoruz ki bu çok önemli bir adımdır. Voleybolcu kızlarımızı daha çok artık spor alanında göreceğiz. Tenis ile alakalı ciddi çalışmalar yapacağız. Güreşte zaten şampiyonlar çıkarıyor takımımız. Sosyal sorumluluk projeleri yapmaya devam edeceğiz. Silivri’nin bizdeki kıymeti bunları yapmakla bitmez.

Eyüp Can BALABAN