Volkan Yavuzaslan'a En İyi Kaleci Ödülü

Down Sendrom Futsal A Milli Takımı, İlk kez katıldığı Avrupa Futsal Şampiyonasında üçüncü oldu.Şampiyonada Türk Milli Futsal Takımı Kalecisi Volkan Yavuzaslan Avrupa Teknik Kurul ve Yöneticileri tarafından '2018 Yılı Down Sendromlu Futsal Avrupa Şampiyonasının En İyi Kalecisi seçilerek Ödüle layık görüldü.

Volkan Yavuzaslan'a En İyi Kaleci Ödülü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyada ilk kez düzenlenen “ Down Sendromlular Futsal Avrupa Şampiyonası” 12-15 Kasım 2018 tarihlerinde İtalya’nın Terni Şehrinde yapıldı.

13 Kasım’da yapılan müsabakada Türkiye İtalya’yı 4-2 yenerken, 14 Kasımda yapılan müsabakada Portekiz’e 3-2 yenildi.

Çift devreli müsabakalar sonucunda; Portekiz Avrupa Şampiyonu olurken, 2. İtalya , 3. ise Türkiye oldu.

Dünya Down Sendromlular Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Ülkemizi; Federasyon Başkanı Birol Aydın, Teknik Direktör Mustafa Demirdağ, Antrenörler; Murat Atalar, Uğur Arı ve İbrahim ACAR Sporcular; Cengizhan DÖNMEZ, Tahra KAVİS, Ali TOPALOĞLU, Birkan DİKİCİ, Resul ORAKÇI,Volkan YAVUZASLAN, Hüseyin DİNÇ, Mert URUĞ, Mehmet Anıl KOÇAK, Hami HALDIZ, Eren YILMAZ, Ahmet Kenan HEKİM, Caner EKİN den oluşuyor.

Volkan Yavuzaslan’a Şampiyonanın En İyi Kaleci Ödülü

Türk Milli Futsal Takımı Kalecisi Volkan Yavuzaslan Avrupa Teknik Kurul ve Yöneticileri tarafından “2018 Yılı Down Sendromlu Futsal Avrupa Şampiyonasının En İyi Kalecisi seçilerek Ödüle layık görüldü.

SÖZ VERDİĞİMİZ KUPAYI CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’A HEDİYE EDİYORUZ.

Down Sendrom Futsal A Milli Takımından yapılan açıklamada “22 Mart 2018 tarihinde bizi Cumhurbaşkanlığı Köşkünde kabul eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Kupa sözü vermiştik, Şampiyonluk olmadı ama aldığımız Üçüncülük Kupasını Cumhurbaşkanımıza hediye ediyoruz’ şeklinde yapıldı.

Şampiyona sonunda bir açıklama yapan Federasyon Başkanı Birol Aydın “Dünya’da ilk kez yapılan bir organizasyonunda olmaktan son derece mutluyuz. Amacımız Şampiyonluk kupasını kazanmak ve Ülkemize götürmekti. Down Sendromlu Özel Sporcularımız çok iyi mücadele ettiler, ancak şans sizden yana olmadı mı Şampiyon olamıyorsunuz. Amacımız 2019 ve 2020 Yılında yapılacak olan Şampiyonalarda “Şampiyonluk Kupasını “ Ülkemize kazandırmak olacaktır. Avrupa Şampiyonasına hazırlığımız boyunca Down Sendrom Futsal Takımıza destek olan başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Bakan Yardımcımız Sayın Hamza Yerlikaya ’ya, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’a ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

İlk kez katıldığı Avrupa Futsal Şampiyonasında “Avrupa Üçüncüsü “ olan Türkiye Down Sendrom Futsal A Milli Takımız “ 16 Kasım Cuma Saat: 15: 30 ‘da İstanbul Atatürk Havaalanına inecekler.