Yaz Spor Okulları'nda 5000'den Fazla Öğrenci Eğitim Görecek

Silivri Belediyesi'nin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlediği Yaz Spor Okulları'nda bu yıl 5000'de fazla öğrenci 8 ayrı branşta eğitim görecek.

Yaz Spor Okulları'nda 5000'den Fazla Öğrenci Eğitim Görecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları açılış töreni 15 Haziran Cuma Günü Silivri Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen açılış töreni, Piramit Cafe önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Saat 16.00’da başlayan açılış törenine; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, spor kulübü başkanları, muhtarlar, Yaz Spor Okulu eğitmenleri ve öğrencileri ile birçok veli katıldı. Tenis, Futbol, Basketbol, Badminton, Voleybol, Taekwondo ve Engellilere yönelik eğitsel oyunlar ile sabah sporlarının yer aldığı Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda, 5000’de fazla öğrenci eğitim görecek.

 

ÖZDEMİR; “SPORCU HEDEFİMİZİ YÜKSELTTİK”

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, şunları söyledi; “Bu yıl 8 branşta, 26 antrenör ile 5000 kişi hedeflenen Yaz Spor Okullarımızda,  bize geri dönüşlerle 4000’i geçen sayıda forma ve 7000 adet de başvuru formu dağıttık. 5000- 6000 arası sporcunun katılımıyla Yaz Spor Okullarımızı gerçekleştireceğiz. İlk başladığımız da 150 sporcu hedefimiz 1200’e, 1200 hedefimiz 2500’e, geçen yıl 4000 olan sayıyı bu yıl 5000’e taşıyarak Yaz Spor Okulları kapanış programını öyle organize edeceğiz. Şuan Silivri merkezden Büyükçavuşlu’ya, Ortaköy’e tüm mahallelerimize hizmet etmekteyiz. Tüm öğrencilerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

 

IŞIKLAR; “ÇOCUKLARIMIZ SPORUN BİRLEŞTİRİCİ YÖNÜNÜ ÖĞRENİYOR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Yaz Spor Okullarını bu yıl 8 branşta, 26 eğitmen eşliğinde başlatıyoruz. Üç yıldır olduğu gibi tüm mahallerimizde ve cezaevinde devam edecek. Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve İlçe Spor Müdürümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kurumların işbirliği ile çok güzel etkinliklerin gerçekleştiği ilçemizde, Yaz Spor Okullarımızda bunlardan bir tanesi. Tek amacımız sizlere en iyi şekilde hizmet etmek. Sporun bağlayıcı, bütünleştirici özelliğini ön plana çıkarmak, yeni arkadaşlar edinerek paylaşmayı, takım ruhuyla kazanmayı öğretmek istiyoruz. Yaz Spor Okuluyla sizlere vermek istediğimiz en önemli mesaj bu. Türkiye genelinde duymaya alışık olmadığımız rakamlarla belki de bir rekora imza atıyoruz. 7000 başvuru formu dağıldı ve bugün 4000’i geçen çocuğumuza forma dağıttık. Bunlar Silivri için ciddi sayılar. Her evden bir sporcu hedefimize yaklaşmış bulunuyoruz. Bu çok heyecan verici bir proje, hepimiz bundan mutluluk duyuyoruz. Tüm kurumlar olarak ortak hedefimizi söylüyorum;  biz sizleri çok seviyoruz ve sizlere hizmet etmeyi gönül borcu olarak görüyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de çocuklarını bize emanet eden anne ve babalara hak ediyor. Çocuklarımızı bize emanet ettiğinize pişman olmayacaksınız. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum başarılar diliyorum.”

 

KESER; “İLÇEMİZDE SPOR ADINA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR”

Silivri’de güzel şeyler oluyor diyen Silivri Kaymakamı Salih Keser; “Değişik bir aktivenin içinde bulunmak için hepiniz buradasınız. Yarınlarımızı kazanmak ve garanti altına almak için gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Burada çok anlamlı bir çalışmanın içinde bulunuyoruz. Tek bir sporcunun getirdiği başarı, ülkemizi dünyada tanıtmaya yetebiliyor. Silivri’mizi tanıtma fırsatı yakalayabilmek için hepiniz buradasınız. Biz de elimizden gelen her şeyi sizler için seferber ediyoruz. Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Spor Müdürlüğümüz Yaz kampı hazırladılar, aileler de sizleri severek gönderdiler. Silivrispor’umuz da 3. Lige çıktı. İlçemizde spor adına güzel şeyler oluyor. Spora yatırım yapan tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum. Hepinize sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

FORMALARIYLA FOTOĞRAF ÇEKİLDİLER

Açılış programı, Yaz Spor Okulu öğrencileriyle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Gerçekleşen açılış töreninde öğrencilere, Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulu forması hediye edildi.