İşte en etkili sosyal ağ!

Dijital dünyaya yatırım yapan şirketler için en karlı sosyal ağ belli oldu.

İşte en etkili sosyal ağ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Gelişen teknolojileri ve dijital dünyayı yakalama zorunluluğu şirketler arasındaki rekabeti her alanda arttırıyor. Popüler sosyal ağlardaki yerini geç olmadan alan kurumlar, bu ağları etkili ve kazançlı kullanabilmenin yollarını arıyor. Başta Facebook ve Twitter olmak üzere çeşitli sosyal medya ağlarında hesap oluşturarak dijital dünyaya adapte olmaya çalışan kurumlar için SumAll şirketi tarafından yayınlanan raporda en etkili sosyal medya ağının Instagram olduğunu belirlendi. Rapora göre Instagram, sağladığı trafik, etkileşim ve maliyet açısından rakiplerini geride bıraktı.

Peki ya Facebook?
Instagram, Twitter, Google + ve Facebook’un performansını inceleyen SumAll, yatırım karlılığı açısından Facebook’un halen lider olduğu ancak görsel bir ürünü satmak isteyen şirketlerin Instagram kullanmadığı takdirde marka gelir açısından büyük bir kayba uğradığına dikkat çekti. Ayrıca SumAll analizlerine göre ABD'de Instagram kullanılan şirketlerin gelirlerini yüzde 1.5’den yüzde 3.5’e arttırdıkları görüldü.

Peki ya sizce en popüler ve sosyal ağ hangisi? Sosyal medya yarışında en etkili kullanılan ağın hangisi olduğunu düşünüyorsunuz? Facebook mu, Twitter mı, Google Plus mı, yoksa Instagram mı? Yorumlarınızı yazın, yayınlayalım.