10 Ekim 2017 hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri ile Kayseri, Sivas, Amasya, Tokat, Sinop, Van, Bitlis, Muş, Bingöl çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor.

10 Ekim 2017 hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Kayseri, Sivas, Amasya, Tokat, Sinop, Van, Bitlis, Muş, Bingöl çevreleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette yurdun güneydoğu kesimlerinde kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 17

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 21

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 24

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Antalya: Parçalı bulutlu 26

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 25