Dursun: Zafer direnen emekçinin olacak

İşçiler direnişin 31'inci gününde, 'İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız' sloganlarıyla Silivri Belediyesi'ne yürüdü. Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Sekreteri Şenol Dursun, 'Hiçbir suç işlemeden keyfi olarak iki satır yazıyla işten attığınız bu insanları işlerine iade ediniz. İnsan sağlığını tehdit eden bu sıcaklık altında direnen işçilere, ailelerine, çocuklarına acı çektirmekten vazgeçin' sözleriyle belediye yönetimine seslendi.

Dursun: Zafer direnen emekçinin olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nden hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini öne süren işçiler dün Eski Sanayi Sitesi girişindeki köprü üzerinde toplandı. Buradan Silivri Belediyesi’ne yürüyen işçilere ailelerinin yanı sıra Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, Şube Sekreteri Şenol Dursun, yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum örgütleri destek verdi.

“31 GÜNDÜR HUKUKSUZLUĞA, ADALETSİZLİĞE, VİCDANSIZLIĞA DİRENİYORUZ”

Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu’nca hazırlanıp Şube Sekreteri Şenol Dursun tarafından okunan  basın bildirisi şöyle: “Değerli basın emekçileri, demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcilerimiz, sendikamız yöneticileri ve üyeleri, sevgili Silivri halkı; Genel İş Sendikası olarak 31 gündür burada yaşanan bir hukuksuzluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın ortadan kaldırılması, işten atılan işçilerin ivedilikle geri işe alınması için sizlerle birlikte mücadeleye devam ediyoruz. 31 gündür burada belediye yetkililerine bu sorunun barışçıl yollardan çözülmesi için sendika ve işten atılan işçiler olarak tüm iyi niyet çabalarımızı göstererek Silivri’de çalışma barışının korunması için gayretimizi sergilemekteyiz.

“BAŞKAN BEY, PERSONELİNİ İŞÇİLERİN ÜZERİNE SALDIRTARAK KAOS YARATMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI!”

Değerli dostlar, eylemin başladığı günden bugüne kadar belediye yönetiminin tüm saldırılarına, yalanlarına karşı sağduyumuzu sonuna kadar kullandık. İşten atmanın demokratik olmadığı bir ortamda işçilerin işlerine geri dönmek için verdiği demokratik mücadeleyi hazmetmeyen Belediye Başkanı bu süreç içerisinde defalarca zabıta ve özel güvenlik personelini işçilerin üzerine saldırtmış, kaos yaratmak için elinden gelen tüm gayreti sergilemiştir.

“İŞÇİLERİN EMEĞİYLE OYNAMAYIN”

Değerli arkadaşlar, işsizliğin her gün dağ gibi yükseldiği, neoliberal politikaları sonucu hızlandırılan özelleştirme ve taşeronlaştırmayla birlikte yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı insanlarımızı canından bezdirmiş, alım gücü tamamen sıfırlandırılmış, insanlarımız açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir. İşte bu politikaların bir örneği de Silivri ilçemizde, işsizliğe yenileri eklenerek katkı sunulmaktadır. Bugün sizlerin huzurunda bir kez daha belediye yönetimine, belediye başkanının bağlı bulunduğu siyasi parti yetkililerine sesleniyor ve uyarıyoruz; aklınızı başınıza alın, işçilerin emeğiyle oynamayın. Unutmayın ki tarihin her sayfasında oyunun tarafı olarak seçilen işçiler kazanmıştır. Bugün de yarın da kazanan, direnen işçiler olacaktır. Bunu da böyle bilesiniz.

“HAKSIZLIĞA SON VERİN”

Hiçbir suç işlemeden keyfi olarak iki satır yazıyla işten attığınız bu insanları geri işlerine iade ediniz. Yaptığınız hatadan bir an önce geri dönün. İnsan sağlığını tehdit eden bu sıcaklık altında direnen işçilere, ailelerine, çocuklarına acı çektirmekten vazgeçin. Okul hazırlığı yapmak yerine babalarıyla direnişe destek veren çocuklara yapılan bu haksızlığa bir an önce son verin. Yaşanır bir kent olma yolunda çalışan, emeğini, alın terini Silivri yollarına, parklarına, çöp konternırlarına akıtan bu işçilerin emeğine saygı gösterin.

“BELEDİYENİN GÖREVİ HİZMETTİR, İŞÇİ KIYIMI YAPMAK DEĞİL!”

Belediyeler yerel yönetimlerdir. Keyfi kararlarla yönetilemez. Hiç kimse babasının çiftliği gibi idare edilemez. Temel görevi ilçede yaşayan insanlara hizmet sunmak, onların zorunlu ihtiyaçlarını gidermektir. İşçileri işten atmak, işçi kıyımı yapmak değildir.

“BAYRAM KUTSİYETİNDE İŞLERİNİ GERİ HEDİYE EDİN”

Sayın Başkan, ülkemiz kurban bayramı arifesine girmiştir. Bayramlar kötülükleri, huzursuzlukları, kırgınlıkları ortadan kaldıran bir kutsal gündür. Bu işçilere, ailelerine, çocuklarına bir bayram hediyesi olarak bu antidemokratik, hukuksuz kararınızı geri alın; bayram hediyesi olarak işlerine geri iade edin.

“HAKLARIMIZI ALINCAYA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Çalışma barışını tesis ederek huzurlu ve barış içerisinde bir çalışma yaşamını kurmalıyız. Bunca yıllık kararlı mücadelemizi gözeterek, soruna barışçıl çözüm bulunmalıdır. Aksi takdirde, işten atılan işçiler geri alınmazsa, yasal haklarımız yok sayılırsa, demokratik meşru hukuk mücadelemizi haklarımızı alıncaya kadar sürdüreceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz.”

Hürhaber/Hazal Başaran'ın haberi