İl Genel Meclisi'ne Ortak Önerge Verildi

AK Parti ve CHP'nin Silivrili İl Genel Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Değirmenköy Merası'nın kişi ve kurumlar tarafından kullanılmaması için ortak önerge verdi. Önergeye, CHP İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Kıroğlu imza atmadı.

İl Genel Meclisi'ne Ortak Önerge Verildi

AK Parti ve CHP’nin Silivrili İl Genel Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanlığı’na Değirmenköy Merası’nın kişi ve kurumlar tarafından kullanılmaması için ortak önerge verdi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve beraberindekilerin 30 Mart 2012 Cuma günü Değirmenköy merasında yaptığı incelemenin ardından oluşan ortak fikirle hareket eden AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halit Girgin ve Osman Turan, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Şerif Sezen ve Gürcan Albayrak, İl Genel Meclisi Başkanlığı’na ortak önerge verdi. CHP İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Kıroğlu ise siyasi gerekçelerle önergeye imza atmadı. İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu başkanlığında Veteriner ve Hayvancılık Komisyonu’na havale edilen önergede şu ifadeler yer aldı:

“Silivri Değirmenköyümüz, ilçemizin en yoğun yerleşim bölgesi olup tarım ve hayvancılığın yanı sıra meyve, sebzecilikte önemli oranda yapılmaktadır. 48.110 dekar tarım alanına sahip Değirmenköyümüzün 6300 dekar ortak kullanım alanı olan merası vardır ve 1087 büyükbaş hayvan, 3143 küçükbaş hayvanı olan Değirmenköyümüzde toplam 4230 baş hayvan bu meradan yararlanmaktadır. Değirmenköy Mahallemizin Sazlıkaynak Mevkii 6318 parselde bulunan 1741 dekar mera alanı çıkar amaçlı bazı kişi ve kuruluşlara kullandırılmak istenmektedir. Ortak istifadeye sunulması kanun gereği açık olan meranın gerçek sahibi köylülerimize terk edilmesi konusunda gereğini Yüce Meclisimize saygılarımızla arz ederiz”