Silivri'de asker uğurlama töreni

Silivri'nin Çanta ve Değirmenköy mahallelerinde düzenlenen asker gecesi, renkli görüntülere sahne oldu. Askere giden gençlerin önce bayrağı sonrada annelerinin ellerini öpmesiyle solanda alkış sesleri yükseldi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı asker eğlencesinin ardından, askerler önümüzdeki günlerde görev yerlerine uğurlanacaklar.

Silivri'de asker uğurlama töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanta ve Değirmenköy’de Mahallesinde asker gecesi düzenlendi. 96'ya 1 tertip askere gidecek olan gençleri arkadaşları, aileleri ve mahalle halkı yalnız bırakmadı. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP Meclis Üyesi Devrim Uzun, CHP Gençlik Başkanı Berker Esen’de asker gecesine katılarak, askere giden gençleri yalnız bırakmadı.  

Asker eğlencesine aileleriyle birlikte katılan gençler, isimlerinin yazıldığı kırmızı bayraklı şalları omuzlarına asarken, beyaz gömlek giyerek tek tip piste çıktılar. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı asker gecesinde, aileler askerlere dua ederek hayırlı görevler diledi. Bu arada ilerleyen dakikalarda Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Fidan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Değirmenköy İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Özay Demir ve Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Şenol Köroğlu salona giriş yaptı.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ile Silivri Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Sezai Yeşilkurt da asker programına eşlik eden isimlerdendi.  Bora Balcıoğlu, askerlere çeşitli hediyeler verdiği gecede "Askere gidecek olan gençlerimizi nasıl bugün davullar zurnalar eşliğinde eğlenerek uğurluyorsak, inşallah 12 ay sonra geldikleri zaman aynı şekilde onları böyle davullarla zurnalarla eğlenerek karşılarız" dileğinde bulundu.    Başkan Balcıoğlu, Devrim Uzun, Şenol Fidan, Özay Demir ve Berker Esen, pistte eğlenen askerlere eşlik ederek kısa süre oynadılar.  

Diğer yandan aynı saatlerde bir asker eğlencesi de Çanta Monstarpark Düğün Salonu'nda yapıldı. Çanta mahallesinde askere giden geçler için düzenlenen asker eğlencesinde pistine davet edilen askerler, önce Türk Bayrağını, ardından annelerinin elini öptüler ve birlikte dans ettiler. Asker annelerinin de unutulmadığı gecede, hazır askerler yanlarına gelerek el öpüp moral verdi. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu Çanta’lı askerlerin eğlencesine katılarak askere giden gençlere çeşitli hediyeler vererek, hayırlı tezkereler dileğinde bulundu. Çanta’lı Askerler de Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu'na, plaket takdim ederek, teşekkür etti.  Meclis Üyesi Devrim Uzun, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan eşlik ettiği asker eğlencesi,  canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar sürdü.

Asker eğlenceleri Silivri Sahilinde de devam etti. Askere gidecek gençler Ellerindeki Türk Bayrağıyla Silivri’nin vazgeçilmezi Davul ve klarnet eşliğinde sahili turladılar. Zaman zaman çalan müzik eşliğinde oynayan, halay çeken gençlere vatandaşlar da eşlik etti.Gençlerin  sahil turu yaklaşık 1 saat sürdü.