Silivri'de Yaşayan Engelliler Tarımsal Üretim Yapacak

Silivri'de yaşayan engelli bireylerin üretime katkıda bulunması ve maddi gelir elde etmesi amacıyla hayata geçirilen Yeşeren Tohumlar projesi kapsamında ilk tohumlar toprakla buluştu.

Silivri'de Yaşayan Engelliler Tarımsal Üretim Yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de yaşayan engelli bireyler tarımsal üretim yapacak. Engelli vatandaşların yaşamlarını engelsiz bir forma dönüştürebilmek, toplumsal alanda becerilerini göstermelerini ve maddi gelir elde ederek üretime katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle “Yeşeren Tohumlar” projesi hayata geçirildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Meral Kutlu ve EYKOM personeli eşliğinde Gümüşyaka’da bulunan üretim merkezine gelen engelli bireyler, aileleri ile birlikte fidan dikti. Ziraat Mühendisi Gözde Göçmen’den tohum ekme teknikleri hakkında bilgi alan engelliler, domates, maydanoz, biber, kavun, karpuz, patlıcan ve fesleğen tohumu ekti. Tohumların sulama, çapalama ve ürünlerin toplanması çalışmalarını da yapacak olan engelli bireyler,  Silivri Belediyesi tarafından kendilerine gösterilecek alanda sebze ve meyvelerin satışını gerçekleştirecek.
 
KUTLU PROJEYİ ANLATTI
Proje ile ilgili bilgi veren Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Meral Kutlu: “İlçemizde yaşayan engelli bireylerimizin, toplumsal etkinlikleri kapsayan maddi manevi her alanda var olmalarına destek oluyoruz. Projemiz ile onların toplumsal uyum içerisinde büyük bir yere sahip olduklarını, bizler için değerli olduklarını, üreterek kazanmayı öğrenmelerini ve tarımsal üretim ile gelir elde etmelerini amaçlıyoruz. Her insan bir tohumdur. Oldukları gibi kabul edildiğinde toplum bin bir renk ile güzelleşir” dedi.