Silivrili avcılar yarıştı!

Silivri Avcılık Atıcılık ve İhtisas Spor Kulübü Derneği (SAVAİSK) tarafından geleneksel hale gelen İbrahim Şentürk trap yarışları'nın bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

Silivrili avcılar yarıştı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

silivriden.com/Batuhan Güçlü'nün Haberi
Silivri Avcılık Atıcılık ve İhtisas Spor Kulübü Derneği (SAVAİSK) tarafından geleneksel hale gelen İbrahim Şentürk trap yarışları’nın bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Değirmenköy’ün Gölet Yolu Çamlık mevkiinde yapılan yarışlara yüzlerce Silivrili ile birlikte çevre il-ilçelerden gelen avcılar katıldı.
Dernek Başkanı Sezai Yeşilkurt ve yönetiminin yoğun çabalarıyla organize edilen programın hazırlıkları bir hafta öncesinden başladı. Gelenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılaya bilecekleri bir şekilde dizayn edilen alanda çeşitli markaların stantları yer alırken Mayıs ayının getirdiği sıcaklıktan korunmak amacıyla da çadırlar kuruldu.
Yarışma ilk olarak avcıların gruplara dağılmasıyla birlikte başlarken, Dernek Başkanı Sezai Yeşilkurt tarafından protokol üyelerine ve avcılara plaket takdimi ile devam etti.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri Ağası Çetin Ceylan, muhtarlar ve çok sayıda avcı temsilcisi katılanlar arasındaydı. 

YEŞİLKURT’TAN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR
Başkan Sezai Yeşikurt yapmış olduğu açılış konuşmasında İbrahim Şentürk trap yarışları’nın devamının geleceğinin mesajını verdi. Aynı zamanda desteklerinden dolayı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkür eden Yeşilkurt, yarışmaya katılan avcılara da başarı dileklerinde bulundu.
IŞIKLAR : “İNSANI VAR EDEN GÜZELLİKLERİ BURADA YAŞAYA BİLİRİZ”
Yeşilkurt’un konuşmalarının ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir konuşma gerçekleştirdi. Doğal yaşamın korunması adına bu tür etkinliklerin büyük rol oynadığını belirten Işıklar, şunları kaydetti:  
“Her yıl bu etkinlikleri düzenleyerek yarınlara katkı yapanların, ilçemizin doğal yaşamını koruma konusunda gösterdiği çabayı hepimiz biliyoruz. Bunu bir belediye başkanı olarak söylemiyorum. Bir arada yaşadığımız bütün hemşerilerimizin de sürdürüle bilir bir çevre için büyük bir öz veriyle gayret gösterdiğini gözlemlediğim için söylüyorum. Bu çok önemli bir şey… insanın içerisinde yaşadığı coğrafyanın ne anlama geldiğini ve bizim için ne kadar önemli olduğunu bilmesi çocuklarımızın geleceklerini rahatça kurmaları konusunda da büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Doğamızla, temiz çevremiz ve tarımımızla insanı var eden bütün güzellikleri bugün burada yaşaya biliriz.
“YABAN HAYATI BİR ÇOK ÜLKE KORUMA ALTINA ALIYOR”
Yaban hayatı artık bir çok ülke koruma altına alıyor. Hatta sıkı ve tedbirli çalışmalarla da yeni yeni alanlar oluşturmaya çalışıyorlar. Ama biz bu tür etkinlikle daha güzelini yapıyoruz diye bilirim. Avcılığı yabani hayvanların yaşamlarını tehdit eden kişiler olarak tabir ediyorlar. Bence öyle değil görüyoruz. Burada bir araya gelip sürdürüle bilir bir refahın bizim kişiliğimize ve kültürümüze yansıyacağını biliyoruz. Bu bilinci koruduğumuz sürece gelişime de kapı açmış oluyoruz.
“DOĞAYI KORUMA KONUSUNDA BU ETKİNLİKLER ANLAM KAZANIYOR”
Koruna bilir ve sürdürüle bilir bir çevrenin gelir getiren refaha ulaşma noktasında zenginlik getiren bir araç olduğunu anlamamız lazım. Etrafınızda gördüğünüz bu ormanlar biliyorsunuz ki doğal yaşam, bunları korumak gerekiyor. Bu tür etkinliklerin yapılması da doğayı koruma konusunda anlam kazandığını düşünüyorum. 

“BİZE GURUR VERİYOR”
Gerçekten çok misafirlerimiz var;  Yunanistan’dan, Kıbrıstan çevre il ve ilçelerden gelen... İlçemizi göremeye geliyorlar. Burada spor niteliği kanmış bir kurumun çabasını görüyorlar. Bizim için gurur verici bir durum. Kültür Turizmimizle, doğa sporlarımızla, kıyı balıkçılığımızla, tarımımızla ve doğal yaşamamızla hepsini birden Silivri’miz için koruyup geliştireceğiz. Sadece zenginlik paranın çok olması değil kültürde bir toplumu zenginleştirir.     
“ZENGİLİK SADECE PARA DEĞİL”
Geçen bir konuşmamda hasettim. Yerin altında olan zenginlikleri, üstünde sefalet yaşayan şu yanı başımızdaki komşularımızdan anlamamız lazım. Aslında biz onlardan çok daha zenginmişiz. Bu kültümüzü bu toprakları korudukça daha da zenginleşeceğiz. Zenginlik sadece para olarak değil milli bir değeri koruyan geleneklerine, göreneklerine sahip çıkan ve bunu sürdürerek için uğraşan da zengindir. İşte biz bu zenginliği yüreklerimizde bulacağız.

“BU YILDA GÜZEL OLMUŞ”
Dernek Başkanım Sezai’ye bir kez daha teşekkür ederim. İnşallah seneye bu programı daha da geliştirerek ortaya daha da güzel bir organizasyon çıkaracaktır. Bu yılda güzel olmuş stantlarıyla ve doğal fiziki şartlar da gerçekten uyumlu el verince ideal bir atmosfer çıkmış ortaya… Umarım gelecek yılda yine çevreyi bozulmadan ve betonlaştırma yapılmadan doğal bir ortam içerisinde bir etkinlik daha düzenlenir. Şık bir etkinlik olmuş emeğinize, ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum.”
SÜRPRİZ HEDİYELER VERİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından avcılar atışlarını gerçekleştirmeye devam ederken sabah 9'da başlayan etkinlik akşam 7'de sona erdi. Çekilişlerin de yer aldığı etkinlikte birbirinden güzel hediyeler kazanan katılımcılar teşekkürlerini iletti.