Edirne felaketi yaşıyor

Edirne'de etkili olan fırtına sebebiyle Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, yollar kapandı, 1 vatandaş yaralandı.

Edirne felaketi yaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de etkili olan fırtına sebebiyle Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, yollar kapandı, 1 vatandaş yaralandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ‘sarı uyarı’ bulunduğu Edirne’de beklenen fırtına bir anda etkisini gösterdi. Fırtınanın şiddetli bir şekilde etkili olmasıyla Edirne’de bulunan bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi yolları kapattı.

Kuyumcu Bayırı Sokak’taki müstakil evin üzerine yan binanın çatısı düştü. Düşme sonucu müstakil evin çatısı çöktü. Evde bulunan 82 yaşındaki Zeliha Yolalmaz ve oğlu Ümit Yolalmaz evi altında kaldı. Ümit Yolalmaz kendi imkanlarıyla bulunduğu yerden çıktı annesi Zeliha Yolalmaz ise itfaiye ve AFAD’ın yardımıyla kurtarıldı.

Ümit Yolalmaz rüzgar nedeniyle çatının birden uçtuğunu ve kendi evlerinin çatısının çöktüğü belirterek annesinin yaralandığını söyledi.

Hazime Yolalmaz ise bahçede çiçekleri düzeltirken çatının çöktüğünü ve eltisinin yaralandığını belirterek kanlar içinde hastaneye gittiği ifade etti.

Ağaç devrildi yol kapandı

Pazarkule Sınır Kapısına ulaşımın sağladığı Lozan Caddesinde ağaç devrildi. Devrilme sonucu yol ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmaların ardından yol trafiğe açıldı. Polis ekipleri can kaybı yaşanmaması için ağaçlarla kaplı Lozan Caddesini trafiğe kapadı.

Ulus Pazarı pazarında da ağaç devrildi 1 kişi yaralandı

Şiddetli rüzgar nedeniyle Ulus Pazarı’nın girişinde bulunan çatıdan bir parça alışverişi yapan kadının başına düştü. Kadının yaralandığını gören vatandaşlar durumu polis ve ambulans ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ambulans ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralı kadını hastaneye kaldırdı. Şiddetli rüzgar nedeniyle pazaryerinde ağaçlar da devrildi.

Rüzgar sebebiyle tentenin uçması sonucu bir kadının yaralandığını belirten Şeyda Bakan, “Teyze yoldan geçiyordu. Birden tente teyzenin üzerine düştü. Hemen müdahale ettik. Ambulans geldi. Orası hiç sağlık değil zaten yine düşebilir” dedi.

Pazarcı esnafı yoğun rüzgar olduğunu ve çatının kadının kafasına düşmesiyle talihsiz olay olduğunu vurgulayarak, “Sabahtan beri devam eden çok lodos var. Bizde malzemelerin çoğunu topladık. İleriden sert bir şekilde rüzgar geldi. Çatı kalktı birden ve kadının kafasına geldi. Hemen çatığı kenara aldık ve kadına müdahale edildi” ifadelerini kullandı.

“Ağcın kırık olduğunu ben gelen belediye personeline göstermiştim”

Pazar esnafı tezgahının orada bulunan ağacın kırık olduğunu belediye personeline gösterdiğini belirterek “Buradaki ağaç kırktı. Ben belediyeden gelen arkadaşlara gösterdim. Ağaç kırıldı bir yaşlı amca altında kaldı ben kurtardım. Şimdi hepsi buraya geldi” şeklinde konuştu.

Polis ekipleri çatı uçmaları ağaç devrilmeleri olan bölgede şerit çekerek güvenlik önlemi alındı.

Öte yandan hava sıcaklığının 23 derece ölçüldüğü kentte rüzgarın gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.