Değirmenköy'lü öğrenciler Erasmus Stajını tamamladı

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Erasmus Projesi kapsamında 42 gün boyunca Avrupa'nın çeşitli ülke ve şehirlerini dolaşarak staj çalışmalarını başarıyla tamamladı.

Değirmenköy'lü öğrenciler Erasmus Stajını tamamladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Erasmus+ Programı Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar “Mesleki Eğitimde Avrupa Stajının Önemi” isimli projesiyle 14.05.2017 – 03.06.2017 ve 15.10.2017- 04.11.2017 tarihleri arasında Avrupa’daki Meslek Liselerinin nasıl bir staj yaptıklarını yerinde görmek ve aynı zamanda orada uygulama fırsatından yararlanmak için toplamda 42 gün boyunca Avrupa’nın çeşitli ülke ve şehirlerini dolaşarak staj çalışmalarını başarıyla tamamladı. Toplamda 35 öğrenci 4 öğretmen ve iki gözlemci faaliyetlere katıldı.

Proje kapsamında Avusturya ekibi “Avusturya- Viyana, Macaristan-Budapeşte, Slovakya- Bratislava, Çek Cumhuriyeti- Prag” şehirlerini dolaşırken;  Almanya ekibi ise “Fransa- Paris, Hollanda- Amsterdam, Belçika- Brüksel, Almanya- Herne /Bochum /Rechlinghousen/ Gelsenkirchen” şehirlerini dolaşarak stajlarını tamamlayıp eğitimsel ve kültürel anlamda gelişim sağlamışlardır.

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, mayıs ayında gerçekleştirdiği başarılı “Avusturya Staj Çalışmasından” sonra şimdi de “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülmekte olan projesiyle 15.10.2017- 04.11.2017 tarihleri arasında Almanya stajını da başarıyla tamamladı. Bu projeyle, 2 öğretmen ve Çocuk Gelişimi bölümünden 20 öğrenci olmak üzere toplamda 22 kişi, 21 günlük eğitim faaliyetini gerçekleştirdiler. Öğrenciler; “Kindergarten KleineLeuteHaus, FamilienzentrumMichaelstr, AWO Kindertagesstatten, Kindergarten Lange Wanne,  Kite am Südpark, Stadt.Tageseinrichtungfür Kinder”  Anaokullarında Çocuk Gelişimi alanında 3 haftalık bir staj yaparak bilgi ve becerilerini pekiştirdiler.