Uzmanları öğrencileri bilgilendirdi

Silivri Sınav Anadolu Lisesi, Moody's School İşletmesi, Anadolu Hastanesi ve Moodys Cafe iş birliğince öğrencilere, bilinçli sağlıklı beslenme konusunda Mutfak koçu Şef Recep Aydoğan ve Diyetisyen Pınar Kurt tarafından bilgilendirme yapıldı.

Uzmanları öğrencileri bilgilendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen seminerde, dengeli ve sağlıklı beslenme, gençlerin beslenmesinde dikkat etmesi gereken hususlar, hangi grup besinlerin tüketileceği, sabah öğle akşam ve ara öğünlerin hangi besinlerden oluşabileceği paylaşıldı.

Seminerde ayrıca, yemek yeme düzeni, sağlıklı beslenmedeki rol model olunmasının psikolojik boyutları hakkında önemli bilgilere yer verildi.

Moody’s’in şefi Recep Aydoğan yeterli ve dengeli beslenmeyi; vücudun büyümesi, yenilenmesi, çalışması için gerekli enerji-besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması şeklinde açıklama yaptı. Besin ögeleri olan karbonhidrat, protein ve yağ tüketiminin sağlıklı beslenmedeki önemine değindi. “Bunun için bir iki besin türünden çok yeme yerine değişik tür besinlerden az miktarda yemeliyiz.” diye konuşan Aydoğan, bir günde en az 3 öğün tüketme alışkanlığının kazanılması gerektiğini söyledi.