Girişimciler Sertifikalarını aldı

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Silivri Belediyesi işbirliğiyle, İŞKUR ve KOSGEB desteğinde açılan Uygulamalı Girişimcilik Programını başarıyla tamamlayan 50 kursiyer, sertifikalarını aldı.

Girişimciler Sertifikalarını aldı

İşsiz gençlere meslek kazandırarak iş sahibi yapmak ve girişimcilere, kendi işyerlerini açmaları için çeşitli kurs programları düzenleyen Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) ve Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi, İŞKUR ve KOSGEB desteğinde açılan Uygulamalı Girişimcilik Programını başarıyla tamamlayan 50 kursiyere sertifikalarını dağıttı.

Silivri sahilinde bu yıl ilk kez düzenlenen Kariyer Günleri’nin sonu olan 13 Mayıs Pazar Günü, “kariyer çadırında” Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu’nun konuşmasının ardından sertifika dağıtım törenine geçildi.

Anneler Günü olması nedeniyle, kendi işyerini açmayı başarmış kadın kursiyerlere öncelikle sertifikaları verildi. Gümüşyaka’da organizasyon şirketini kuran ve ilk düğün organizasyonunu gerçekleştiren Canan Özçelik ile yine Gümüşyaka’daki okul yanında ev yemekleri alanında kendi işyerini açan Nurgül Ergin, sertifikalarını aldılar.

Aynı şekilde, kendi organizasyon şirketini kuran Hande Başol ile kendi lokantasını açan Yasemin Şeker, anneler gününde sertifikalarını almaktan mutlu oldular. Kursun ardından kendi bilgisayar şirketini kuran Abdülkadir İnel’de, sertifikasını ilk alanlardandı.

Uygulamalı Girişimcilik Programını başarıyla tamamlayan diğer kursiyerlere de sertifikaları dağıtıldıktan sonra topluca fotoğraf çekildi. İkinci grup kursiyerlere de sertifikaları dağıtıldı ve toplu fotoğraf çekildi.

Uygulamalı Girişimcilik Programı 2.etap 1. Grup eğitimi devam ederken,2.etap 2.grup kurs programının katılımcı seçmeleri ise 29 Mayıs 2012 Salı günü saat 10:00’da Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecektir.Katılımcı olmak isteyenlerde aranan şartlar işsiz,sigortasız olup herhangi bir vergi mükellefiyeti olmaması gerekiyor ve 18 yaşını doldurmuş olmalılar.Başvurular Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisinde alınmakta olup iletişim teli 729 00 03 ,736 16 34 ve 727 11 42  dahili 18 dir.

PROJE HAZIRLAYACAKLAR

Uygulamalı Girişimcilik Programını başarıyla tamamlayan kursiyerler, kendi projelerini hazırlayıp KOSGEB’e sunarak, 27 bin liralık “hibe” kredi ile ilk 2 yılı ödemesiz 70 – 80 bin liraya kadar “sıfır” faizli kredi almak için kolları sıvayacaklar.