Sibeso Üyelerine Duyuru

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu,Haber Ajansımız aracılığıyla Oda üyelerini bilgilendirmek amacıyla basın bildirisi yayımladı.

Sibeso Üyelerine Duyuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Tabakoğlu yayımladığı bildiride ;

1. Bilindiği üzere, gelir vergisi mükellefi olan (basit usule tabi olanlar dahil) esnaf ve sanatkârlarımızın vergi levhası tasdik ettirmeleri ve işyerlerinde bulundurmaları zorunludur.6111 sayılı (torba) Kanunla yapılan düzenleme ile vergi levhalarının işyerlerine asılması zorunluluğu kaldırılmıştır.Bununla beraber, vergi levhası tasdik ettirme ve işyerinde bulundurma zorunluluğu devam etmektedir. Bu zorunluluğa uymadığı tespit edilenlere özel usulsüzlük cezası kesilmektedir.Diğer taraftan, isteyen esnaf ve sanatkârların, vergi levhalarını işyerlerine asmalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

2. 27 Mayıs 2011 tarih ve 27946 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile vergi levhalarının tasdiki konusunda yeni düzenlemeler yapılmıştır. 

Buna göre, vergi levhaları eskiden olduğu gibi kağıt ortamında doldurularak vergi dairelerine veya serbest muhasebeci mali müşavirlere imzalattırılmayacaktır.Vergi levhalarını işyerine asma zorunluluğunun kaldırıldığı ancak, işyerinde bulundurma zorunluluğunun devam ettiği ve vergi levhalarının bundan böyle internet üzerinden erişim sağlanmak suretiyle temin edileceği konusunda hazırlanan TESK 2011/47 sayılı genelge 27.05.2011 tarihinde teşkilatımıza duyurulmuştu.

Ayrıca, 2010 yılına ilişkin olarak serbest muhasebeci ve mali müşavirlere veya vergi dairelerine tasdik ettirilmiş olan vergi levhalarının yasal geçerliliği bulunmamaktadır. Bu nedenle, esnaf ve sanatkârlarımızın (basit usule tabi olanlar dahil) 2010 yılına ait vergi levhalarını 1 Haziran – 30 Haziran 2011 tarihleri arasında doğrudan vergi dairelerinden veya serbest muhasebeci ve mali müşavirler ya da e-beyanname gönderme yetkisi bulunan Oda ve Birliklerimiz aracılığıyla temin etmeleri ve istenildiğinde ibraz edilmek üzere işyerlerinde bulundurmaları gerekmektedir.

Basit usule tabi üyelerimizden Muhasebesini Odamızda tutturanlar Vergi Levhalarını Odamızdan temin edebilirler.