Ertuğrul Gazi'de Minik Yüreklerin Büyük Coşkusu

Yazarlar Okullarda kapsamında Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Organizasyonu ile Öğrenciler Yazar Yalvaç Ural ile buluştu. Ural, dünya dillerine çevrilen 104 kitaba imza attı.

Ertuğrul Gazi'de Minik Yüreklerin Büyük Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazarlar Okullarda kapsamında Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Organizasyonu ile Öğrenciler Yazar Yalvaç Ural ile buluştu. Ural, dünya dillerine çevrilen 104 kitaba imza attı.


Üç neslin “Yalvaç Abisi”, aralarında Milliyet, Cumhuriyet, Gelişim Yayınları, Güneş, Hürriyet, Milliyet Yayınları, Doğan Kitap ve Aksoy Yayıncılığın da olduğu pek çok yayın organında çalıştı. Yurtiçinde ve yurtdışında kazandığı ödüller arasında Türk Yunan Dostluğu Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü Yarışması’nda Şiir Başarı Ödülü (1983), Milliyet Sanat Dergisi Oyun Yarışması Ödülü (1980), TRT Yılın En İyi Çocuk Yazarı Ödülü (1986) de var. 1986’da Uluslararası Polonya Gülümseme Nişanı’nı kazanan Ural’dan bir yıl sonra aynı ödüle Astrid Lindgren de layık görülmüştü. Yalvaç Ural’ın eserleri Almanca, İngilizce, Sırpça, Hırvatça, Lehçe, Arnavutça, Makedonca, Çingenece, Macarca, Rusça, Daç ve Farsça’nın da aralarında olduğu dünya dillerine çevrildi.

İlçemiz Ertuğrul Gazi İlkokulu 3 ve 4. Sınıf Öğrencileri okullarında, Yazar Yalvaç URAL ile dönem sonunu eğlenerek kapattılar. Okul Müdürü Ahmet Öngel’in ev sahipliğinde ağırlanan yazar öğrenciler ile eğlendirici bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, öğrencilerimizin hayatın her alanında yaşayarak öğrenmeleri gerektiğini belirtti. Bir dönemi geride bırakırken, yeni dönemde daha başarılı ve aktif olunması gerektiğini, hayata yönelik yüksek hedeflere okul sıralarından geçildiğinin unutulmaması gerektiğini dile getirdi. Yazarlar Okullarda Projesi ile öğrencilerle yazarları buluşturmanın, hem okumayı teşvik ettiğini hem de geleceğin yazarlarına zemin hazırladığını belirtti. Nitelikli insanın, Nitelikli okuma ve nitelikli örneklerle gerçekleşeceğini belirtti. “ Okumak soylu bir erdemdir” öğüdüyle sözlerini bitirdi.
İkinci dönemde bu etkinliklerin çok daha kapsamlı ve yaygın halde devam edeceği müjdesini verdi. Ural ile gülerken düşündüren ve bir dönemin yorgunluğunu gideren hoş bir sohbet ve drama oyunları ile gerçekleşen buluşma, daha sonra yazarın kitaplarını imzalaması ile son buldu.