1 TL'ye icra!

Silivri'nin tanınmış esnaflarından A. Ö.'nün yaşadığı olay herkesi güldürüyor. İşadamı Ö., Turkcell operatörü olan hattının 1 TL'lik borcu yüzünden icralık oldu

1 TL'ye icra!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borcunu ödemediği için Turkcell tarafından hakkında yasal işlem başlatılan Ö.’ye, geçtiğimiz haftalarda yasal işlem uyarı bildirgesi gönderildi. Gönderilen evrakta; “18.10.2012 tarihi itibariyle ödenmemiş faturanıza istinaden hakkınızda Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından yasal tahsilat süreci başlatılmıştır.” ibaresi yer alırken, son ödeme tarihi olarak ise 8 Kasım 2012 uyarısı yapılıyor.

AVUKAT MASRAFLARI DA VAR

Gecikme zammı ve avukat masraflarıyla birlikte 37 TL 25 Kuruş olan toplam borç, işadamı A. Ö.’yü şaşırttığı kadar, çevresinde de gülüşmelere neden oluyor. Kimi vatandaşlar duruma tepki gösterip; “Yuh 1 TL için icraya vermişler” serzenişinde bulunurken, kimileri ise; “Herkes bu tip hat şirketlerine borçlarını kontrol etmeli. En ufak bir şey günün birinde karşımıza çıkar” uyarısını yapıyor.

ÇOK ŞAŞIRDIM

İsmini gizli tutulmasını isteyen genç işadamı A. Ö. ise, yasal işlem takibi bildirgesini gördüğünde çok şaşırdığını ifade ederek, YÖRÜNGE’ye düşüncelerini şöyle aktardı: “Çok komik karşıladım, ama şaşırdım açıkçası. Ben tüm faturalarımızı günü gelmeden yatırım. Kaldı ki bu çok garip. 1 TL’den haberim bile yok. Yasal işlem başlatılınca haberim oluyor. Dikkat etmek gerekiyor.”