Ak Gençler haykırdı 'Bir yerde Firavun varsa,Musa'nın gelmesi yakındır'

Ak Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları, Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştırılması sonucu yaşanan, 3 bin 533 Müslüman'ın öldüğü ve 11 bin 520'ünün yaralandığı olayları protesto etmek amacıyla Silivri Uğur Mumcu meydanında bu akşam yatsı namazı sonrası basın açıklaması yaptı.

Ak Gençler haykırdı 'Bir yerde Firavun varsa,Musa'nın gelmesi yakındır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı protesto eylemi için toplanan vatandaşlar slogan atarak yaşanan olayları protesto etti. Eyleme birçok STK destek verirken Ak Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Gezeren basın açıklaması yaptı. Gezeren yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Mısır’da yıllardır hüküm süren dikta rejiminin halkın ayaklanması sonucu devrilmesinin ardından, adil ve özgür bir ortamda gerçekleştirilen seçimlerde iş başına gelen ve halkın iradesini temsil eden Muhammed Mursi liderliğindeki iktidar, silah zoruyla asker eliyle gasp edilmiştir. Mısır’da yaşanan apaçık bir katliamdır! Bizler nerede ve kime karşı olursa olsun darbelerin karşısındaki net tavrımızı ortaya koymuş bulunmaktayız.14 Ağustos sabahında Mısır cuntasının Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanları başta olmak üzere demokratik taleplerini barışçıl şekilde dile getirmek üzere toplanan sivillere yönelik silahlı müdahalesi sonucu binlerce insan katledilmiş, bir o kadar da yaralanmıştır. Yaşanan insanlık dramı vicdanları kanatan boyuttadır. Medyaya karartma uygulanarak katliamın vahşeti dünyadan saklanmaya çalışılmaktadır; fakat bağımsız medya kanalları yoluyla kanımızı donduran görüntüler iletilmektedir. Mısır’daki insan hakları ihlallerinin daha da korkunç boyutlara ilerlememesi için uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyoruz. Yaşanan cinayetler karşısında sessiz kalmak, katliama ortak olmaktır. Ölü ve yaralıların sayısı hakkında darbe yönetiminden çelişkili açıklamalar gelmekte, öldürülen sivillerin cenazelerinin teslim edilmediği, cenazelerin ateşe verildiği haberleri, görüntüleri yayınlanmakta, yaralananların hayati organlardan hedef alındığı, tedaviye erişim imkanından yoksun bırakıldığı ve halkın kendi imkanlarıyla oluşturduğu sahra hastanelerinin ateşe verildiği haberleri bağımsız medya organlarında yer almaktadır. Mısır’da yaşanan katliamın boyutlarını yerinde gözlemlemek ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek uluslararası insan hakları örgütlerinin sorumluluğudur. Buradan tüm darbecilere ve zulüm ehline sesleniyoruz: Zulüm ile abad olunmaz. Bir yerde Firavun varsa, Musa’nın gelmesi yakındır. Tüm kalbimizle inanıyoruz ki; Türkiye’de olduğu gibi Mısır’da da bir gün darbeciler yargılanacak; Katiller hak ettiği cezayı bulacaktır. Bilinsin ki; herkes sussa Türkiye susmayacak; biz susmayacağız. Bugün burada bu duyarlılıkla buluşan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyor; hepinizde Mısır’daki demokrasi yolunda canını ortaya koyan kardeşlerimiz için dua bekliyoruz”

Toplanan grup slogan atarak eyleme son vererek olaysız bir şekilde dağıldı.