Başkan Topbaş, Yıkım Çalışmalarını Yerinde İnceledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri`de dere yatağına yapılmış olan binaların yıkımında bizzat bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Topbaş, Yıkım Çalışmalarını Yerinde İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda sele neden olan Silivri Bolluca Deresi`nin ıslah çalışmalarına başlandı. Islah projesi kapsamında dere yatağına yapılmış binalar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılarak yıkılıyor. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyip, yetkililerden bilgi alan Başkan Topbaş, vatandaşlarla da sohbet etti. Topbaş, "Bolluca Deresi`nin çevresini düzenleme adına 2006-2007 yıllarında burada bir çalışma başlatmamız gerektiğini o dönemde söyledik ve bu konu ile ilgili planlaryaptık. Bununla ilgili çalışmaları başlatırken maalesef yargıya intikal ettirilerek iptal ettirildi. E-5`ten itibaren gelişleri düzeltelim, sel baskınları yaşanmasın, hatta bu dere kenarında güzel yaşam alanları, gezi alanları oluşsun, hatta burada gerekirse gondollarla sandallar dolaşsın dedik. Siyaset bunu aleyhte kullandı. Maalesef yargıya götürüldü. Sel baskını yedi, bir çok insanımız mağdur oldu. Silivri mağdur oldu ve zaman kaybetti. Bugün geldiğimiz nokta kaç yıl öncesi. Kaybettiğimiz zaman,sıkıntı işin çabası. 50 trilyon harcayacağız dedik ve şu kadar zaman kaybettik. Şu anda yıkım başladı. Bizim adaletimize güvenmeyip yargıya taşıyanlar var ama yargı bizim verdiğimizin de altında veriyor. Biz yaptığımız değerlemede milletimizi ezmeyiz" dedi.

Yıkılan binaların ciddi bir deprem riski taşıdığını belirten Başkan Topbaş sözlerine şöyle devam etti: "Bu binalarda oturulmaz. Deprem riski taşıyor bunlar. Bakın ufalanıyor, demirleri yetersiz. Birçok bina böyle. Biz mesleğimizden dolayı çıplak gözle baktığımız zaman bunu görüyoruz. Burada yapılan bir deprem dönüşüm çalışmasıdır. Biz hizmeti insana yaparız. Bu makam ve mevkiiler geçici. Onurlu bir görevi yürütüyoruz. Burada siyaset yapılmaz. Deprem riskine, sel baskınına siyaset yapılmaz. `Ne halleri varsa görsünler, 50 trilyon lira niye harcayayım` demedik. Bugüne kadar Silivri`ye yaptığımız yatırım 820trilyon. Silivri bütçesiyle yüz yılda yapamaz bunu." 

Buraya yapılan hizmetleri takdirle karşılıyorum diyen CHP’li olduğunu söyleyen Mehmet Tezyapar Başkan Topbaş’ta talepte bulunarak “ Bu hizmetin nasıl yapılacağını ,neler yapılacağını açık bir şekilde projelerle yada panel düzenleyerek vatandaşa açıklanmasını istiyorum.Buradaki vatandaşlar neler yapılacağını ne gibi hizmetler olacağını bilmiyor.Çeşitli defalar ben Belediye Başkanımıza ilettim ,lütfen bu konuda vatandaşı aydınlatın dedim ancak hiçbir şekilde bilgi veremediler çünki biz ilgilenmiyoruz,Büyükşehir ilgileniyor dediler.Soruyorum şimdi Bir Silivri’li vatandaş olarak niye bizimle ilgilenmediklerini öğrenmek istiyorum.Ben bir CHP’li olarak bunları başkandan öğrenmek istiyorum.Bu sokağa uğradığını da görmedim 2 senedir buradayım sokağımızdan geçtiğini görmedim,lütfen açık olalım insanlara hizmet ediyor yaptıklarını anlatsın vatandaş ta takdir etsin”dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Silivri’li vatandaşın sorduklarına cevaben “Burada hizmet insan için ,siyaset olmaz ,sen ben olmaz beraber yapıyoruz .O yapıyor ben yokum orda ,ben yapıyorum olmasın ,böyle bir anlayış olur mu ,Burada ne yapıldığını vatandaşımız bilmek ister görmek ister ,kolumuza girseler de beraber yürüsek ,mahkeme kadıya mülk değildir ,”dedi