Başkan Yılmaz, MHP Lideri Bahçeli ile görüştü

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İstanbul İl Başkanlığı iftar programına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Başkan Yılmaz, MHP Lideri Bahçeli ile görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programına katıldı. Yeşilköy Wow Otel’de gerçekleştirilen iftar programı öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Başkan Yılmaz, yapılan değerlendirme toplantısında hazır bulundu. 


Milletvekilleri, MYK Üyeleri, İstanbul İl ve İlçe Teşkilatlarının katılım gösterdiği iftar programında konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerine ilişkin önemli mesajlar verdi. “Unutmayınız ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri aynı zamanda geleceğimizin seçimidir” diyen Devlet Bahçeli, beka vurgusunda bulunarak şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri Cumhur İttifakı’nın onur mücadelesi, Türkiye’nin beka meselesidir. İstanbul iftiharımızın mihveri, istiklal haklarımızın mektebidir. Bu aziz kenti hukuksuzluklara rehin bırakamayız. Bu aziz kenti ihanet senaryolarına, sandık yolsuzluklarına kurban veremeyiz. 31 Mart’ta İstanbul’un önü kesilmek için hesap üstüne hesap yapılmıştı. İstanbullu kardeşlerimizin iradeleri gasp edilmek için tezgah kurulmuştu. Sahada kazanamayanlar, sandık oyunlarına teşebbüs etmişlerdi. Sonuç itibariyle İstanbul seçimlerine şaibe karıştığı netleşmiş, teyit edilmiştir.”

“TÜM SANDIKLAR SAYILSAYDI FARK ORTADAN KALKACAKTI”
YSK’nın iptal sürecine ilişkin bilgiler aktaran Genel Başkan Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yapılan itirazları görüşerek 6 Mayıs 2019’da oy çokluğuyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerinin yenilenmesine ve 23 Haziran’da tekrar yapılmasına karar vermiştir. Söz konusu kararın temyiz edilme ihtimali imkansızdır. İmzasız, mühürsüz, yazıları eksik olarak YSK’ya bildirilen ya da kaybolan sayım-döküm cetvellerinin yanı sıra, memur olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinden kaynaklanan usulsüzlükler nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerinin yenilenmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda 123 sandıkta 42 bin oyda sorun olduğu tespit edilmiştir. Bu rakam en son aşamada iki aday arasında, 29 binden 13 bin 729’a kadar gerileyen oy farkının üzerinde kaldığından, yani seçim sonucunu etkileyeceğinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminin hukuken yenilenmesi mecburiyet halini almıştır. İlk başta Sayın Binali Yıldırım aleyhine oy farkı 29 bindi. İtirazlar ve tekrar sayımlar neticesinde oy farkı düşe düşe 13 binlere kadar gerilemiştir. Şayet tüm sandıklar sayılmış olsaydı bu farkın tamamıyla ortadan kalkacağı kaçınılmaz bir gerçektir.  

“KARAR DOĞRUDUR MAHŞERİ VİCDANA UYGUNDUR”
2018 yılının Mart ayında, 298 Sayılı Kanunda yapılan değişiklikle, sandık kurullarına birisi başkan olmak suretiyle doğrudan iki kamu görevlisinin dahil edilmesi kural haline getirilmişti. İstanbul seçimlerinde bazı sandık kurulların teşkilinde buna riayet edilmemiştir. Yüksek Seçim Kurulu da kanunun açık hükmünün çiğnenmesinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini yenilemeye hukuki zaruretten gerek ve ihtiyaç duymuştur. Karar doğrudur, maşeri vicdana uygundur.
Yanlış hesap YSK’dan dönmüştür. Açıktır ki, seçim sonucunu etkileyecek herhangi bir usulsüzlük tespiti seçim iptalini gerektirecektir. Aynı nedenden dolayı, mesela CHP’nin başvurusuyla Artvin Yusufeli’yle Mersin Gülnar’da seçimlerin yenilenmesine karar verilmiştir.”

“TÜM TEŞKİLATLAR BİNALİ YILDIRIM’I DESTEKLEYECEK”
Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Binali Yıldırım olduğunu hatırlatan MHP lideri Bahçeli, tüm teşkilatların Yıldırım’a destek çalışması yürüteceğini ifade ederek, “Cumhur İttifakı 23 Haziran’da yeni bir fetih ruhuyla başarıya ulaşmalıdır. Bu tarihi görev ve sorumluluk hepimizin omuzlarındadır. Tek bir insanımızı ihmal etmeyeceğiz. Sandığa gitmeyen yaklaşık 1 milyon 700 bin insanımızla, oyu geçersiz olan yaklaşık 300 bin insanımızla ilgili hem söylemsel hem de siyasi eylem bazında çalışmalar yapacağız. Görevlendirdiğimiz il başkanlarımız İstanbul’da hemşerileriyle, hemşeri dernekleriyle doğrudan bağlantı kurarak Cumhur İttifakı’nın değerli adayı Sayın Binali Yıldırım için destek isteyeceklerdir. Başarmak zorundayız. Başka seçenek tanımıyoruz, çünkü gemileri yaktık. Kirli oyunları bozmalıyız, İstanbul’u abluka altına almak için çırpınanları şaşkına çevirmeliyiz. Tecrübeyse aranan, adamlıksa gözlenen, çalışkanlıksa görülmek istenen doğru isim Sayın Binali Yıldırım’dır. Birikimse arzulanan, devlet ve siyaset ahlakıysa beklenen, doğru adres Sayın Binali Yıldırım ve Cumhur İttifakı’dır” diye konuştu. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasının ardından iftar programı sona erdi.