Esnaf odasına 'kadın' eli

2 Mart günü seçime girecek olan SİBESO'ya Silivri'de ilk kez bir bayan aday oldu.

Esnaf odasına 'kadın' eli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2 Mart günü başkanlık seçimi yapılacak olan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na odanın mevcut denetim kurulu üyesi Neşe Bayraktar aday olduğunu açıkladı. Silivri Haber Ajansı'nı ziyaret eden Bayraktar, adaylık sürecini ve aday olma nedenini de SHA'da açıkladı. Çalışmalarına hızla devam eden Bayraktar, seçilirse 155 oda arasında 3. bayan oda başkanı olacak.

 

Neşem Butik'in sahibi Neşe Bayraktar, seçim çalışmalarına hız verdi. Ekibinde yer alan ve oda yönetiminde birlikte görev yaptığı Armağan Batmaz ile SHA'ya ziyarette bulunan Bayraktar önceliklerinin içtenlik ve samimiyetlerini hissettirebilmek olduğunu dile getirdi.

 

"Yüzlerin yenilenmesi gerekir"

 

Esnaf Odası’nın yönetiminde yenilik ve değişim gerektiği ile ilgili düşüncesini paylaşan Bayraktar, attıkları adımın cesaret gerektirdiğini vurguladı. "Odada denetim kurulu üyesiyim. Bu dönem içerisinde en çok dikkatimi çeken konu eleştiriyi çok seviyor olmamız. Ama bununla yetinmemek gerekiyor. Sorumluluk alarak, cesur adımlarla elimizi taşın altına koymalıyız ki memnun olmadığımız durumların ortadan kalkması için katkı sunabilelim” diyen Bayraktar, öncelikle bir teşekkürü olduğunu belirtti.

 

Tabakoğlu ve ekibine teşekkür

Tabakoğlu’nun tavsiyesi ile mevcut yönetim listesine girdiğini belirten Bayraktar, "Başkan beyin tavsiyesiyle bitmiyor tabi. Yönetimdeki arkadaşlar da sağ olsunlar rıza gösterdi, destek verdi. Ali Tabakoğlu’na öncelikle büyük bir teşekkür borcum var. Oda yönetiminin dışında bir süreçten başkanlığa aday olmayı düşünmezdim. Gençliğin verdiği enerji ve heyecanla, esnaf ile sanatkarlarımıza çok güzel hizmetler kazandıracağıma inandığım için aday oldum. Bu süreçte de yalnız olmayacağım gerek yönetimim gerekse üyelerimiz hep birlikte esnaf ve sanatkarlarımızın durumunun iyileştirilmesi, güzel bir hizmet almalarını sağlamak için gereken her şey titizlikle yapılacak” dedi.

 

Kadın Trakya'da çok değerli

"Bayan başkan adayıyım diye listemi kadın ağırlıklı yapmayacağız. Bayanlarımızın da sesi olacağız, onları da en iyi şekilde temsil edeceğiz, en güçlü desteği de onlardan alacağımıza inanıyoruz. 6 yıldır Silivri’de esnaflık yapıyorum. Trakya’da kadına bakış açısı, el üstünde tutulması çok hoş. Aslen Karadenizliyim orada da durum pek farklı değil ama Trakya’nın konumu çok özel” diyen Bayraktar, temsil noktasında kadınlardan da erkek esnaflardan da aldıkları olumlu ilgiye teşekkür etti.

 

Her durumda kazanacağız

 

Esnaf ziyaretlerinde karşılaştıkları samimi alakaya işaret eden Bayraktar, "Girdiğimiz yarışta kazanmak da var kaybetmek de. Önemli olan kimsenin bu süreçte üzülmemesi, incinmemesi.Her durumda da ben ve ekip arkadaşlarımızın bu seçim çalışmasından kazançlı çıkacağımıza inanıyorum çünkü Silivri’de birebir 3 bin esnafımıza doğrudan ulaşmayı hedefliyoruz. Onları tanımak, kapılarını çalmak başlı başına bize çok şey katacaktır, güven ve desteklerini kazanırsak ise hep birlikte Silivri’yi esnaf ve sanatkârlarımız için daha güzel bir yer haline dönüştürmek için canla başla çalışacağız.

 

İçtenlik ve samimiyet önceliğimiz

Seçim gecesi kazansak da kaybetsek de arkadaşlarıma bir kutlama yemeğinde bir araya gelmeye karar verdik. Kazanırsak zaferimizi, seçimi kaybedersek de cesaretimizi kutlayacağız. Esnafımıza hizmet yarışında kimsenin kaybetmeyeceğine de ayrıca gönülden inanıyorum. Önemli olan ve öncelikli hedefimiz samimiyet ve içtenliğimizi insanlara geçirmeyi başarmak ve onların bizim iyi niyetimizi, hizmet gayretimizi anlamasını sağlamak. Gerisi üyelerimizin takdiri” diye konuştu.

 

Üyelerimizin vereceği karara saygı duyacağız

Enerjisi yüksek, hizmet heyecanlarını paylaşacak yeni isimler ve pırıl bir kadro ile oda yönetimine aday olduklarını belirten Neşe Bayraktar, "Dürüstlük, cesaret, samimiyet ve heyecan bunlar aday olduğumuz hizmet yarışında temel kıstaslarımız, dayanağımız. Biz elimizden geleni yapacağız takdir üyelerimizin, verecekleri karara saygı duyacağız” dedi.