Işıklar Sağlıklı Ekmek İçin Kantincilerle Görüştü

Sağlıklı ve bilinçli beslenmenin yaygınlaştırılması adına okul kantinlerinde satılmak üzere belediye fırınında ruşeymli ekmek üretimine başlayan Başkan Işıklar, ilçe genelindeki okulların kantin işletmecileriyle bir araya geldi.

Işıklar Sağlıklı Ekmek İçin Kantincilerle Görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türkiye’de bir ilki hayata geçirerek belediyeye ait halk ekmek fırını tarafından okul kantinlerinde satılmak üzere Ruşeymli ve Tam Buğday Ekmek üretimi başlatmıştı. İlçe protokolü ve ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okul müdürlerine ekmeğin tanıtımını yapan Işıklar, son olarak okul kantinleri işletmecileriyle bir araya geldi. Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu da katıldı.

 

IŞIKLAR; “BİLİNEN YEREL YÖNETİM ANLAYIŞINI KIRIYORUZ”

Ruşeymli ekmek projesi ile sağlıklı ekmeğin çocuklara aşılanmasının amaçlandığını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri’de yeni eğitim sistemiyle birlikte okul sayımız 112 civarında olacak. Bu okullarımızda 50 - 60 civarında kantinimiz var. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürlerimizle görüşmelerimiz oldu. İnsanı merkeze koyan bir anlayışla onun sağlığıyla, eğitimiyle, yaşam kalitesi ve geleceğiyle ilgilenmezseniz o belediye belediye değildir. Bilinen yerel yönetim anlayışını kırıyoruz. Belediye o kentte yaşayan herkesin yaşamının her anından sorumludur. Çocuklarımızın obeziteden uzak, özellikle ruşeyimi tüketerek ilerleyen yaşlarda meydana gelecek hastalıklardan korunmasını hedefliyoruz. Ruşeym buğdayın en önemli kısmıdır. Çocuklarımız bizim geleceğimiz diyoruz bu nedenle sadece okullarımızın boya ve temizlik malzemelerini karşılamakla, fiziki şartlarını iyileştirmekle, bahçelerini yapmakla, okul seti hediye etmekle kalmıyoruz, onların sağlıklı beslenmeleri için de çalışıyoruz. Sağlık en önemlisi, bu projeye başlamamızın tek sebebi de bu. Öğrenci sayımız yaklaşık 30 bin. Öğrencilerimize çocuk yaştan bu alışkanlığı kazandırırsak, onların geleceğine önemli bir yatırım yapmış olacağız. Bu bir koruyucu sağlık çalışması. Türkiye’de ilk defa kantinlere girerek bu çalışmayı başlatalım istiyoruz. Biz bu sorumluluğu ve bilinci göstereceğiz. İstanbul’da fırını olan belediyeler de ruşeymli ekmek işine girmeye başlamışlar. Bu bizim için sevindirici. Türkiye’de ilk defa bu çalışmaya başladık, bu ikinci yılımız olacak.

 

TİCARİ BİR BEKLENTİMİZ YOK

Satış konusunda hiçbir ticari beklentimiz yok. Sadece maliyetine bu işi yapacağız. Gerektiği zaman sübvanse de edeceğiz, belediye ticari bir kurum değil ve biz bu konuda gerekirse zarar da etmeyi göze alıyoruz. Hepimizin çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz.  Biz inatla bu projeye sadece bir okulumuzda da olsa başlamak amacındayız. Yeter ki bu sağlıklı ekmeği çocuklarımızda alışkanlık haline getirelim” şeklinde konuştu.

 

KANTİNCİLER ODASI BAŞKANI OSMANOĞLU; “PROJEYİ DESTEKLİYORUZ”

Toplantıya katılan İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu, ruşeymli ekmek projesinin tüm belediyelere örnek olması gerektiğinin altını çizerek; “Belediye Başkanımızın yaptığı proje çok önemli. Biz de çocuklarımızın sağlıkla beslenmesini isteriz. Oda olarak bizim en önemli görevimiz bu. Bu çok güzel bir proje ve biz oda olarak bu projenin arkasında oluruz. İnşallah İstanbul’daki diğer belediyeler de bu konuyla ilgili çalışmalar yaparlar. Ben ruşeymin bu kadar faydalı olduğunu ilk kez duyuyorum. Çocuklarımıza bu kadar fayda sağlayacaksa, biz de üzerimize düşen görevi yapmak isteriz. Sadece okullarda değil, tüm halkımıza da ulaşacak şekilde yaygınlaşmasını arzu ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Toplantıda kantin işletmecileri ile belediye yetkilileri proje detayları ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.