Kayapınar'a niyet, yeni müdüre kısmet!

Silivri'de ki eğitime destek olmak amacıyla 7 ay önce açılan, bugüne kadar hiçbir okula kayda değer bir fayda sağlamayan Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği 85 bin liraya aldığı Passat marka makam aracını Yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'a tahsis etti. İhtiyaçlarını karşılamak için kara kara düşünen özellikle köy okullarının idarecileri şokta.

Kayapınar'a niyet, yeni müdüre kısmet!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEKSİLİVRİ/MÜGE CESUR'un haberi 

Geçtiğimiz yıl Şubat ayı içerisinde Eski Dönem Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar’ın öncülüğünde açılan ‘Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği’nin ilk icraatı kafaları karıştırdı.  Emekli öğretmenlerden oluşan, Mehmet Gülcan Şirin Başkanlığında açılan derneğin amacı Silivri’de ki eğitimi güzelleştirmek, geliştirmekti.

7 ayda bir icraat olmadı

Fakat dernek açıldığı günden bu yana kayda değer bir çalışma yapmadı. Silivri’de ki hiçbir okula dernek tarafından yardım da sağlanmadı. Alınan bilgilere göre dernek yöneticileri okulları ziyaret ederek ihtiyaçlarını, eksiklerini bilme noktasında hiçbir adım da atmamış.

Eskiler Reno Clio ve Reno Megan’a talimdi

Daha öncede ilçe milli eğitim müdürlüğündeki yöneticilerin gündeminde yeni makam aracı alma konusu vardı. Yöneticiler Reno Clio ve Reno Megan marka araçları uzun yıllar kullanmış ve yaklaşık 45 bin liralık yeni bir makam arabası aramaya başlamışlardı. Fakat yeni eğitim öğretim yılının başlaması, ilçe milli eğitimdeki müdür ve yöneticilerin değişmesi üzerine ‘yeni makam arabası’ fikrinin çıtası bir hayli yükseldi.

Dernek kesenin ağzına açınca Passat geldi!

Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Gümlendirme Derneği Başkanı Mehmet Gülcan Şirin, yeni gelen Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve yeni şube müdürleri için kesenin ağzını açtı. Dernek tam 85 bin liraya aldığı öğrenilen Passat marka arabayı yeni ilçe milli eğitim müdürüne tahsis etti! Bu durum Silivri’de ki eğitim camiasına bomba gibi düştü. Eğitimciler derneğin Silivri’de ki okulları gezmesini ve bu gereksiz harcamanın öğrencilere  ne fayda saylayacağını merak ediyor.

Dernek çatır çatır para topluyor!

Silivri’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 120 adet tapu var. Fakat bu tapulu yerler, okul ihtiyacı bulunmayan farklı noktalarda bulunuyor. Örneğin Kadıköy Mahallesinde tapusu  Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir tarlayı çiftçi tarım amaçlı kullanıyor. Dernek kurulmadan önce bu ve buna benzer tapulu yerlerden herhangi bir gelir sağlanmıyordu. Dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar’ın bu derneğin açılmasında öncü olmasının amacı ‘Tapusu Milli Eğitim Müdürlüğüne ait yerlerden gelir sağlamak ve bu gelirleri de bağışlarla birlikte eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanmaktı. Şimdi tapulu olan tüm yerlerden kira alınıyor ve böylelikle derneğe para akışı sağlanıyor. Hayırseverlerden gelen bağışlarda cabası. Kayapınar zamanında alınamayan aracın yeni müdürün gelmesiyle hemen alınması, 7 aydır hiçbir okula kayda değer bir destek yapılmaması nedeniyle derneğin asıl amacının dışına çıkması kafalarda soru işareti bırakıyor.

‘Dernekten kiraladık’

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, ‘Daha önce kullandığımız araçlar çok eski modeldi. Özellikle uzak yerlere gidildiğinde büyük sorun yaşanıyordu. Bu nedenle yeni araçlara ihtiyaç vardı. Biz de dernek kanalıyla araç kiraladık’ dedi. Ay, ‘cüzi bir miktar’ dediği kira ücretini ise açıklamadı.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dernek yöneticileri ise sessizliğini koruyor.