Madımak Olayları'nda Hayatını Kaybedenler Anıldı

Sivas'ta 1993 yılında Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu ölen 35 kişi için yürüyüş düzenlendi.

Madımak Olayları'nda Hayatını Kaybedenler Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2 Temmuz 1993’de Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nde bulunan 33 şair, yazar, ozan ve 2 otel görevlisi ile birlikte ölen 35 kişi için Silivri Uğur Mumcu Meydanından Silivri Sahiline kadar yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı Süheyl Kırkıcı ve Silivri Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Silivri Uğur Mumcu Meydanından sahile kadar yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi;

"25 yıl oldu ciğerlerimiz yanalı. Her yıl andık, her yıl hatırladık. Unutmamak için, hesap sormak için yanarak bekledik her gün. Bugün Madımak Katliamı'nda hayatını kaybeden canlarımızı anmak için toplandık. Sivas Katliamı'nın 25'inci yıldönümünde de yaşanan büyük acı, ilk günkü sıcaklığıyla yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. 25 yıl önce Sivas'a Kültür Şenliği ve Pir Sultan Abdal'ı anmak için gitmişlerdi. Madımak Oteli, o günlerde hiç ağırlamadığı kadar değerli misafirliğe ev sahipliği yapıyordu. Büyük bir hoşgörü ve aydınlık taşıyan insanlar, Pir Sultan Abdal'ı anmak için bir araya gelmişlerdi. Fakat içlerinde büyük bir öfke taşıyan karanlık güçler, Sivas'ta yaşanan bu aydınlığı kaldıramadılar. Ve hain planlarıyla 35'ide bir birinden aydın insanı hunharca öldürdüler."

Açıklamanın ardından okunan şiirle birlikte sloganlar atan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.