Nerede gölge orada uyku

Ülke genelinde sıcakların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi vatandaşları bunalttı. Sıcak havaların Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar serin olan ağaç altını ve gölge alanları mesken tuttu.

Nerede gölge orada uyku
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de de yurt genelinde olduğu sıcaklıklar en şiddetli haliyle hissediliyor. Vatandaşlardan bazıları ağaç gölgesinde ve banklarda otururken, bazıları da park alanlarındaki çimenlerin üzerine uzanarak dinlenmeyi tercih etti. Sıcağa dayanamayan çocuklar ve bazı vatandaşlar ise sahil koştu. Kimi vatandaşlar son günlerde sıcaklıkların tavan yaptığını, evlerde bile oturamadıklarını, çareyi denize girmekte bulduklarını ifade ederek, havaların normale dönmesini sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi. Bazı vatandaşlarda sıcaklarda vakit geçirmek için denize girdiklerini belirtti.


Öte yandan hastanelerde de manzara farklı değildi. Silivri Devlet Hastanesi’nde öğle yemeğinin bitmesini bekleyen hasta yakınları, çareyi uyumakta buldu. Oruçla birlikte gelen açlığın sıcakla birleşmesi bitkinliğe yol açarken, vatandaşlar kendilerini gölgelerde uykuya çekti. Aynı zamanda plaj boylarında sadece vatandaşları değil, hayvanlarında serinlemek için denize girdiği görüldü.