Okullar hayat bulmaya devam ediyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında gerçekleştirdiği okul bahçelerini düzenleme çalışmalarına Çağrıbey Ortaokulu ve Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu ile devam edecek.

Okullar hayat bulmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yatırım programına alarak çalışmaları başlattığı Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında, Silivri Lisesi ve Mimarsinan İlköğretim Okulu’nun ardından şimdi de Çağrıbey Ortaokulu ile Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nda çalışmalar başlatılacak. Betonlaşmış okul bahçelerinin yeşillendirilmesi ve çok amaçlı kullanımının amaçlandığı proje kapsamında, okulların kullanım alanlarının aktif hale getirilmesi planlanıyor.

 

IŞIKLAR İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Işıklar, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Başkan Yardımcısı Zafer Ercan ve birim müdürleriyle birlikte Çağrıbey Ortaokulu ile Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu. Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Yönetimleri tarafından karşılanan Işıklar, okulda yapılan kahvaltılı toplantıda projenin detayları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Okul bahçesinde yapılacak düzenleme çalışmalarına; ilköğretim ve ortaokul öğrencileri arasında yaşanan kargaşa nedeniyle, ilk etapta okul bahçelerinin ayrılarak, okul giriş kapılarının yeniden düzenlenmesiyle başlanılacak.

 

NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi Çağrıbey Ortaokulu ile Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu düzenleme işi kapsamında toplam 10.250 m2 alan üzerinde, 1.150 m2 sert zemin ve 750 m2 de yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Mini Futbol Sahası, Basketbol Sahası ve Voleybol Sahası’nın yapılacağı bahçede, iki adet Satranç Oyun alanı oluşturulacak. Çocuk Oyun alanının da yer alacağı bahçe düzenlemesinde, fitness alanı ve bir adet kamelya bulunacak. Yeşil alan sulama tesisat çalışması ve tüm elektrik tesisat çalışmasının da yapılacağı çalışmalar kapsamında bahçe, yüksek aydınlatma direkleri ile aydınlatılacak. 2013 yılında başlayacak çalışmalar kapsamında ilk etapta Çağrı Bey Ortaokulu bahçe girişinin projelendirilmesi ve araç girişi olacak şekilde düzenlenmesi planlanıyor.