Silivri Kariyer günleri başladı

Silivri'de ilk defa düzenlenen Silivri Kariyer Günleri başladı.

Silivri Kariyer günleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kariyer Günleri bugün (11.05.2012 Cuma) başladı. Silivri sahilinde çeşitli firmaların da stand kurmasıyla birlikte iş arayan ile işveren biraraya geldi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, şirket temsilcileri ve Silivri halkının katıldığı başlangıç etkinliğinde konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Bugün burada iş, istihdam, emek, sermaye, çalışan bununla ilgili bütün tanımları alt üst eden bir araya getiren artık ikisinin de değişen çağımızda gelişen ekonomilerde modernleşen kentlerde yaşamın kaliteli olması emeğin özgürleşmesi kendi hak ve hukukunu koruması aklınıza ne gelirse çalışandan, emekten, sermayeden üretimden yana hepsini bir araya toplayan, bir arada harman eden ama en önemlisi çocuklarımızın geleceğini tercih etme, geleceğini belirleme, seçme, onları bir mesleğe dönüştürme ve taşıma konusunda bir emeğin, çabanın son noktası bu açılışdır.

Bugüne kadar 3 yıldır Kariyer ve İstihdam Birimi kurarak Silivri'de ilk defa belki de İstanbul'un birçok yerinde çok yapılmayan, alışıla gelmiş alışkanlıkların dışında sadece kapımıza gelen bir yerel yönetim olarak iş arayan, işsizlik istihdam sorunu olan geleceği sigortalı bir işe gireyim. Para ne olursa olsun önemli değil bir sosyal güvenceye kendini sokmaya çalışan elinde diplomasını almış kapı kapı dolaşıp o diplomanın ne işe yaradığını ne anlama geldiğini anlatmaya çalışmak için kendini yırtan, parçalayan çocuklarımızı gördük. Yıllardır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Silivri' de 321 tane işletmemiz var. 3200 kendi alın teriyle ayakta durmaya çalışan esnafımız var. Demek ki burada yaklaşık 40 bin kişiye birebir istihdam sağlayacak sanayi sektörü, imalat sektörü onun yanında hizmet sektörlerimiz var. Ama bununla beraber bir nüfus artışımız var. İş arayan gençlerimiz var.

Fabrikaların kapısında yazan ne anlama geldiğini anlamadığımız meslekleri öğretiyoruz. Makinenin başında eğitim veriyoruz. Kendi bulunduğumuz binamızda eğitim veriyoruz. Sertifikalandırıyoruz. Ondan sonra iş bulma durumuna getiriyoruz. Sonrasında o fabrikalarda asgari ücretin 2 katı belki çok daha fazlası ve iyi şartlarda nitelikli bir meslek sahibi olarak işe başlamasını sağlıyoruz. 3 yıldır bu yapı, bu çaba devam ediyor. Artık iş bulamayan, iş arayan veya bu konuda bilgi isteyen bütün çocuklarımıza destek veren bir yapı oluşturduk." dedi.

Sarten, Vision, Maranda, Sander Sigorta gibi irili ufaklı çeşitli firmalar ile Silivri Belediyesi, Silivri Kent Konseyi ve Silivri Kadın Girişimciler Derneği gibi kuruluşların da stand kurduğu 1. Silivri Kariyer Günleri 13 Mayıs 2012 Pazar günü akşamına kadar devam edecek.