Turan: Karakaş'la Aramıza Giremezler

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'la aralarında kardeşlik hukuku bulunduğunu belirterek 'Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da Metin (Karakaş) kardeşimle aramıza fitne fesat sokmak isteyenler olacaktır ama şunu çok iyi bilin ki, bizim aramızda kardeşlik hukuku var, aramıza giremezler' dedi.

Turan: Karakaş'la Aramıza Giremezler

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, akrabaları ve teşkilat yöneticilerine aile içi iftar yemeği düzenledi. Metin Karakaş’ın ev sahipliğinde 4 Ağustos 2012 Cumartesi günü Silivri Ağrılılar Derneği’nde düzenlenen iftara Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Osman Turan, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve aileleri ile Karakaş sülalesinin mensupları katıldı.

ÇOCUKLAR BİRBİRİNİ BU ORTAMLARDA TANIYOR

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, iftar ailevi ortama ev sahipliği yaptığı için küçük oğlu Mustafa’yı kucağına alarak hitap etmek durumunda kaldı. Yemeğe katılanlara teşekkür eden Karakaş, “Birbirine akraba olup tanımayan insanlar oluyor. Bir düğünde veya cenazede insan akrabasını tanıyamayabiliyor. O yüzden bu günler, bizi birbirimize yakınlaştıran, tanışmayı, kaynaşmayı arttıran zaman dilimini oluşturuyor. Büyükler birbirini belki tanıyor ama çocuklar birbirini bu ortamlarda tanıyor” dedi.

TURAN, AĞRILILAR DERNEĞİ’Nİ TEBRİK ETTİ

Ablasının evindeki iftardan Ağrılılar Derneği’ndeki iftara gelişini “Ailemin bir kısmının yanından ayrılıp diğer kısmının yanına geldim” şeklinde tanımlayan Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Ağrılılar Derneği’ni kapılarını kadın ve çocuklara da açan bir yapıya sahip olduğu için tebrik etti. Turan, “Silivri’de bir çok derneğe hadi bırakın çocuğu kadın bile zor girer ama siz dernekçilikte önemli bir aşama kaydettiniz. Derneğinizde yapılan organizasyonlarda kadınlar ve çocukların yer almasını sizin başarınız olarak görüyorum” dedi.

AHİRET KARDEŞİ OLACAK KADAR YAKINIZ

Çocukluğundan aklında kalan ilk isimlerden birisinin Mehmet Karakaş (Metin Karakaş’ın amcası) olduğunu beliren Turan, Metin Karakaş’la ilişkilerini şu şekilde anlattı: “Mehmet Amca (Karakaş) bizim mahalle bakkalımızdı. Çocukluk günlerimden hatırlıyorum. Metin Karakaş da benim çocukluk arkadaşımdır. Aynı sokakta, aynı caddede, aynı şehirde büyüdük ve aynı siyasi yapıda birlikte görev aldık. Biz, birbirimize inşallah ahiret kardeşi olacak kadar yakınız” dedi.

FİTNE-FESATA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bazı kesimlerin dostluklarını bozmak için hazır kıta beklediğini belirten Turan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Nasip ve kısmetiniz varsa, siz bazı şeyleri istemeseniz de olur. Herkesin hayatında bir hesabı vardır ama Allah’ın hesabı hepsinin üzerindedir. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da Metin (Karakaş) kardeşimle aramıza fitne fesat sokmak isteyenler olacaktır ama şunu çok iyi bilin ki, bizim aramızda kardeşlik hukuku var, aramıza giremezler. Aramıza Fitne-fesat sokmak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz.”

Ağrılılar, Turan’ın konuşmasını güçlü bir şekilde alkışladı.

ÇİL’DEN KARAKAŞ VE TURAN’A TABLO HEDİYESİ

Silivri Ağrılılar Derneği Başkanı Muhlis Çil, iftarın ardından AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a İshak Paşa Sarayı’nın resmedildiği, Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan’a ise İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı’nın kabartmasının yer aldığı tabloları hediye etti. Çil, derneğe maddi ve manevi katkılarından dolayı Turan ve Karakaş’a teşekkür etti.