Vali Yerlikaya'dan Silivri ziyareti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri'ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Vali Yerlikaya'dan Silivri ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün Silivri’ye geldi. İlçe Kaymakamlığında Kaymakam Ali Partal tarafından karşılanan Vali Yerlikaya daha sonra Silivri Belediyesi’ne giderek Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı da ziyaret etti.

Vali Yerlikaya daha sonra İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile birlikte tadilatı devam eden tarihi Mimarsinan köprüsünde ki çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Vali Yerlikaya inceleme sonunda yaptığı açıklamada “Valilik olarak Adalar’dan Zeytinburnu’na kadar tüm 39 ilçeyi, belediyelerimizi, Kaymakamlarımızı ziyaret ediyoruz. Bugün Silivri Kaymakamımızı ve belediye başkanımızı ziyaret ettik. Silivri ile ilgili kendilerinden bilgiler aldım. Ziyaret edeceğimiz ilçe sayımız bugün itibariyle 5’e düştü. Kısa bir süre içerisinde inşallah o 5 ilçemizi de ziyaret edeceğiz. Akabinde de Büyükşehir belediyemiz 39 ilçe belediyemizin de yer aldığı bir toplantıda bir araya gelip atanmış, seçilmiş ayrımı yapmaksızın el birliği iş birliği göstererek İstanbul’la ilgili ortak çözüm bekleyen sorunlarımıza neler yapabiliriz onları konuşacağız.

“İçinde bulunduğumuz kadim köprümüz Mimarsinan üstadın yapmış olduğu 348 metre uzunluğunda köprümüz. Silivrili kardeşlerimizin çok uzun zamandan beridir, bir an önce açılıp bu güzel köprünün üzerinden yürümeyi heyecanla beklediklerini biliyoruz. Tarihi köprü tarihi eserleri onarmak çok büyük bir keyif, ama onun inşaat süreci aslında uzun değil de inşallah sürecine yol verecek bürokratik işlemleri yapmayla ilgili olan süreci takdir edersiniz ki biraz zaman alıyor. Biz bu köprüde bu işin biraz daha fazla zaman aldığını da biliyoruz. Çünkü köprünün sahibi karayolları genel müdürlüğümüz, arada hem karayolları genel müdürlüğümüze hem kültür tabiattan izin almak süreçleri biraz bizi yordu. Ama işin sonuna geldik. Kaynak sorunumuz yok, Valiliğimiz inşallah bir yıllık süre var ama biz haftaya da kurul üyelerimiz gelecek, hedefimiz 2020 yılının Mayıs, Haziran ayında bitirmek gibi bir düşüncemiz var. Temennimiz ve gayretimiz bu, biz hem süreci yöneten Valilik teki arkadaşlarımızla hem de yüklenici firmamıza elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Aynı şekilde ilçe kaymakamımız ve Belediye başkanımız hep onların yanında yer alıyor. Bir an önce Silivri’de ki hemşerilerimize bu güzel hizmeti tamamlayıp onların istifadesine sunmak istiyoruz”dedi.

Vali Yerlikaya ve beraberindekiler Silivri Belediyesi tarafından kurulan, köylerde çiftçiler tarafından üretilerek satışa sunulan Organik Köy Pazarı’nı ziyaret etti. Buradaki çiftçiler ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Yerlikaya daha sonra Silivri’den ayrıldı.