İslami Oteller Kimler İçin Uygun ve Neden Tercih Edilmeli?

İslam dininin emirlerine göre bir hayat sürenler, tatillerde de bu yaşam tarzından ödün vermek istemiyor. Muhafazakar bir yaşam şekline uygun tatil yapma imkânını sunan da İslami oteller oluyor. Ülkemizde en popüler tatil beldeleri de dahil olmak üzere çok sayıda bölgede İslami otel olduğunu söyleyebiliriz. Bu konaklama adreslerinin sayısı artmaya devam ediyor. Tatilciler de sevdikleri tatil bölgelerine seyahat edebiliyor ve bu bölgede hizmet veren otellerde rahatlıkla konaklayabiliyor.

İslami Oteller Kimler İçin Uygun ve Neden Tercih Edilmeli?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel olarak bakıldığında Wome Deluxe gibi muhafazakar otellerin ön plana çıkan bazı özellikleri var. Bu özelliklere bakıldığında da kimlerin bu otelleri tercih ettiği konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz. Söz konusu oteller tamamen İslam koşullarına uygun bir hayat sürenlerin tercihi oluyor. Muhafazakar otellerde konaklamak isteyenler bu otellerde bulunan özellikleri merak edebilir. İşte bazıları…

Alkol Kullanılmaz!

Öncelikle İslam dinine göre alkol kullanmanın haram olması nedeniyle bu otellerde alkolsüzlük kuralının uygulandığını belirtmeliyiz. Tesisin hiçbir alanında alkol kullanımına izin verilmez ve otel odalarında da alkollü içecekler yer almıyor. Tesisin yakın çevresinde de alkollü mekânların olmamasına özen gösterilir. Kısacası otelin hiçbir alanında alkol kullanımının mümkün olmadığını belirtebiliriz.

Helal Yiyecekler Servis Edilir!

Bilindiği gibi İslam dinine göre bazı gıdalar haramdır ve asla tüketilmemesi gerekir. Bu gıdaların yemek yapımında kullanılmadığını ve muhafazakar otellerde sadece helal yemeklere yer verildiğini söyleyebiliriz. İslami kaidelere uygun bir hayat sürenler özellikle tatil beldelerine gittiklerinde yemeklerin helal olup olmadığı konusunda endişe yaşayabiliyor. Ancak muhafazakar bir otelin seçilmesi durumunda böyle bir endişe yaşanmasına gerek kalmayacaktır. Nedeni ise tüm yiyeceklerin sadece helal gıdalar ile hazırlanıyor olmasıdır.

Temizliğe Ve Hijyene Önem Verilir!

Elbette otellerin hepsinde düzenli olarak temizlik yapılır. Ancak seçiminizi İslami hizmet veren bir otelden yana yaptığınızda temizliğe ve hijyene çok daha fazla dikkat edildiğini siz de fark edebilirsiniz. Özellikle belirli bir popülerlik kazanmış olan otellerde mutlaka düzenli bir temizlik rutini uygulanır. Özellikle ortak kullanım alanlarında sürekli olarak hijyenik bir temizlik yapılır ve bu sayede tatilcilerin rahat bir şekilde bu alanları kullanmaları da mümkün hale gelir.

İbadethaneler Bulunur!

Muhafazakar otellerde ibadet alanları bulunur. Bu alanlar da sürekli olarak hijyenik bir şekilde temizlenir ve tamamen korunaklı yapıdadır. Tatilcilerin namaz vakitlerinde odalarına çıkmaları gerekmez. İbadet için ayrılan bu alanlar kullanılabilir ve böylelikle tatilcilerin otelde kaldıkları süre boyunca ibadetlerini aksatmadan yerine getirmeleri de kolaylaşır.

Mahremiyete Önem Verilir!

İslami otellerin en çok ön plana çıkan özelliklerinden biri de mahremiyet konusuna çok büyük önem veriliyor olmasıdır. Bu nedenle bazı alanlar kadınlar ve erkekler için ayrı olarak hazırlanır. Havuz, plaj, güneşlenme alanı, sauna ve spa merkezi gibi pek çok alan için kadınlara ayrı bir seçenek sunulduğunu fark edebilirsiniz. Sadece kadınların kullanımına açık olan alanlar tamamen korunaklı bir yapıdadır ve dışarıdan bakıldığında bu alanların görünmesi mümkün olmaz. Bu nedenle mahremiyet endişesi yaşamayan kadınlar çok daha rahat bir şekilde havuzu, plajı, güneşlenme alanını ve benzeri alanları kullanabilirler.

Keyifli Aktivite Seçenekleri Sunulur!

Elbette hangi oteli seçtiğinize bağlı olarak size sunulan aktivite olanakları da değişebilir. Ancak genellikle popüler tatil beldelerinde hizmet veren otellerin konuklarına gayet keyifli aktivite seçenekleri sunduklarını söyleyebiliriz. Sağlık ve spor alanlarından spa ve buhar odası alanlarına, tuz odasından Türk hamamı ve fitness merkezlerine kadar pek çok seçenek sizi karşılar. Bu sayede bir yandan tatil yaparken diğer yandan sağlığınıza da yatırım yapabilirsiniz.

İslami Oteller Nasıl Bulunur?

İslami otel seçeneklerini incelemek için HalalBooking.com adresine tıklamalısınız. Bu site üzerinden Antalya İslami oteller gibi belirli bir tatil beldesinde hizmet veren otelleri listeleyebilirsiniz. Otelleri gecelik kişi başı konaklama ücreti ve görselleri gibi pek çok bilgiye ulaşabilir, seçtiğiniz otel için rezervasyon yaptırabilirsiniz.