Milli perdeler ödül getirdi

Türk modacı Tuncer Tonun, nostaljik Türk perdelerinden hazırladığı koleksiyonuyla Britanya'nın en iyi tasarımcı ödülünü kazandı.

Milli perdeler ödül getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere’de yaşayan genç Türk modacı Tuncer Tonun, nostaljik Türk perdelerinden hazırladığı koleksiyonuyla Britanya’nın en iyi tasarımcı ödülünü kazandı.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki London Fashion Week kapsamında düzenlenen Fashions Finest (Modaların En İyileri) organizasyonu, Britanya’nın en iyi tasarımcıları (Britain’s Top Designer) yarışması düzenledi.

The Screet Behind The Curtains ( Perdelerin arkasındaki sır) adı verdiği koleksiyonunda Tonun, kullandığı perdeleri, aralarında Ağrı, Iğdır, Niğde, Şanlıurfa ve Konya gibi Anadolu’nun bir çok yerinden getirttiğini belirtti.

Yarışmanın jürileri arasında İngiltere’nin en iyi magazin fotoğrafçılarından Nick Johnston, stilist ve moda sunucusu Nicky Hambleton ve ünlülerin stilisti Bernard Connolly yer aldı.

İngiltere ve tüm dünyadan genç dokuz tasarımcının katıldığı yarışmada Tuncer Tonunun geri dönüşüm temalı koleksiyonu, jürinin büyük beğenisini topladı.