Volkan Yaran'ın 16 yıllık hayali Lüleburgaz'da

Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın 16 yıllık hayali olan 'Musiki Güldeste Volkan Yaran Etnik Çalgılar Sergisi' kültür etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz Belediyesi fuaye salonunda açıldı.

Volkan Yaran'ın 16 yıllık hayali Lüleburgaz'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sergide telli, vurmalı, nefesli, yaylı ve tuşlu olmak üzere çalınış şekline göre gruplandırılan çalgıları Lüleburgaz halkı ile buluşturdu. Sergi 11 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

Farklı kültürler tek sergide buluştu

Volkan Yaran sergi ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 16-17 yıldır arşivini oluşturmaya çalıştığım bu sergide dünyadan ve ülkemizden birçok kültüre ait çalgılar bulunuyor. Farklı kültürlere ait bu koleksiyon; 'telli, yaylı, tuşlu, üflemeli ve nefesli' türdeki çalgılardan oluşuyor. Sayısı 100'ü aşan bu çalgıları edindiğim ortamda zaman zaman değişik kültürleri tanıma fırsatı bulup, farklı müzik ortamlarına tanıklık etmiş oldum. Ve daha sonraki zamanlarda bu koleksiyonu kültürlerin tanıtılması ve yaşatılması adına bir sergi ile paylaştım."

Her biri başka bir kültür

İlk sergisinin 2014 yılında açıldığını belirten Yaran sözlerine şöyle devam etti: "İlk sergi geçtiğimiz yıl Haziran ayında, İstanbul'un Silivri ilçesinde, Silivri Belediyesi Kültür Müdürlüğü desteğiyle açıldı. Yaklaşık 10-12 yıllık bir turne süreceğini planladığım 'Volkan Yaran Çalgılar Sergisi'ni; üniversiteler, güzel sanatlar fakülteleri, güzel sanatlar liseleri, belediye kültür etkinlikleri ve festivaller kapsamında ülkemizin birçok yerinde öğrencilere ve halka ulaştırmayı hedefliyorum. Her biri bir kültür ürünü olan bu çalgıların bilinmesi ve tanınmasının kültürlerin yaşatılması adına değer taşıdığı inancındayım."