'Yeterli Duyarlılığı Göremedik'

Silivrispor Kulüp Başkanı Akgün Duru'dan flaş açıklamalar. Yeni sezon öncesi sessizliğini bozan Duru Silivri'nin siyasette etkin rol oynayan, siyasete yön veren isimlerden Silivrispor'a tesis kazandırılması konusunda desteğini istedi.

'Yeterli Duyarlılığı Göremedik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Duru “Yeni bir sezon. Bütün takımlara başarılar diliyorum. Kazasız, belasız bir sezon geçirsin kulüplerimiz. Şu anda iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Eylül’ün 2’sinde ilk maçımıza çıkacağız. Yeni bir takım oluşturduk. İlk maça kadar takımın hazır olacağını düşünüyorum. Hem teknik kadroya hem de sporcu kardeşlerime güveniyorum.” diye konuştu.

“SADECE SPORTİF Başarıya ODAKLANMIYORUZ”

Teknik heyetin istekleri doğrultusunda takıma birkaç takviye daha yapabileceklerini ifade eden Duru “Hocamızın istekleri doğrultusunda belki 1 ya da 2 transfer yapabiliriz. Her zaman söylediğim gibi önceliğimiz örnek bir spor kulübü olabilmek. Sadece sportif başarılara odaklanmıyoruz. Çünkü biz mali yapının biz kulüpler için daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Silivrispor sadece futbol kulübü olmayacak. Silivrispor diğer branşlarıyla bir spor kulübüdür.”

ELİMİZDEN GELEN HERŞEYİ YAPACAĞIZ”

“Ayrıca buradan bir serzenişte de bulunmak istiyorum. İlçemizde siyasette ve sosyal hayatta etkinliği büyük olan büyüklerimiz seçim zamanları dışında çok önemli sorunlarımıza duyarsız kalıyorlar. Silivri Stadı şu an federasyon tarafından maç verilmeyecek bir durumdadır. Federasyonun ‘Zeminimizin lisans süresi bitmiştir.’ Şeklindeki raporuna rağmen sadece Silivrispor’un değil tüm amatörlerin burada maç oynayamayacak olmasına rağmen Silivrispor kulübü olarak diğer kulüpler adınada bir çağrıda bulunduğumuz halde yeterli duyarlılığı göremedik. Statta maç oynanması için bizler kişisel ilişkilerimizi kullanarak kendi çabalarımızla inşallah bayramdan sonra stat zemininde gerekli çalışmalara başlayacağız. Silivri’deki ilk maçımızda stadı maç oynanabilir hale Allah’ın izniyle getireceğiz. Ama bir daha söylüyorum. Israrla söylüyorum. Bu sorun sadece Silivrispor kulübünün sorunu değildir. Silivri ilçesinin sorunudur. Silivri ilçesinin duyarsızlığının ayıbıdır. Silivrispor kulübü kendi ilçesinde oynamayacak bir noktaya gelmesine ve bu duyarsızlığa ayrıca üzülüyoruz. Ancak Silivri halkı içini rahat tutsun. Biz bu statta maçlarımızı oynayabilmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Gerekli olan bütçeyi de kendi imkanlarımızla oluşturacağız ve onları Silivrispor’dan mahrum etmeyeceğiz.” Diye konuştu.

“SİLİVRİ’Yİ DE GÖRÜN”

Türkiye genelinde her ilde ve ilçede devletin tesisleşme konusunda gerekli desteği verdiğini kaydeden Duru “Bunun için sizlere çok yakın zamanda yaşanan iki örneği sunabilirim. Bu örneklerden ilki Zonguldak iline ait. Zonguldak’a ait bir internet sitesinde yayınlanan haberde ‘Zonguldaksporumuz’un önemli eksiklerinden biri olan tesisi sorunu AK Parti milletvekillerinin de desteğiyle çözülmüş oldu. Zonguldakspor bundan maçlara Bakacakkadı 100. Yıl Tesislerinde bulunan Filyos Ecopark’ta hazırlanacak.’ İfadesine yer verilmiş yine Nevşehir’de yayınlanan bir haber sitesinde de devletin verdiği destek ‘AK Parti Nevşehir milletvekilleri Yücel Menekşe ve Mustafa Açıkgöz’ün yanısıra AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ın çalışmaları sonucunda Gazi Stadyumu’nun çimleri değiştiriliyor. AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve AK Parti milletvekilleri Yücel Menekşe, Mustafa Açıkgöz’ün çalışmaları sonrasında Kozaklı ve Derinkuyu ilçelerinde bulunan çim futbol sahası, çevre düzenlemesi, tel örgülerin değişim ve 250 kişilik  portatif tribün yapımı için 75 Bin Lira, Gazi Stadyumu’nun zemin değişimi, drenaj sisteminin yenilenmesi, otomatik sulama ve su deposu yapımı için 850 Bin Lira Gençlmik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğıü bünyesinde Spor Toto gelirlerinden ödenek imkanları ölçüsünde karşılanacak’ şeklinde haberleştirilmiştir. Görüldüğü gibi o ilin ya da ilçenin önde gelen siyasi kimlikleri kendi bölgelerine devlet eliyle hizmet getirerek kendi bölgelerine bir katma değer sağlamaktadırlar. Biz bunları uzaktan da olsa görüyoruz, duyuyoruz, okuyoruz ve takip ediyoruz. İstendiği zaman, gerçekten önemsendiği zaman bu yatırımların ilçemize çok rahat bir şekilde gelebileceğini biliyoruz. Biz hala çocuklarımızı hala suni çimde oynatıyoruz ve bir çok gencimizin de bu yüzden suni çimde maalesef sakatlandığını biliyoruz. Lütfen Silivri de Türkiye’nin bir ilçesi. Bizi de görün. Silivri’yi de görün. Herkese saygılarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu.